Utazás

Kiderült, hogy melyik lesz 2024-ben Európa karácsonyfővárosa

A Christmas Cities Network Association (Karácsonyi Városok Hálózata Egyesület) nevű non profit szervezet minden évben díjazza Európa karácsonyfővárosát. Ezt a címet 2023-ban Kijev, Ukrajna fővárosa kapta, és már az is kiderült, hogy 2024-ben melyik város lett a győztes.

Európa legkarácsonyibb fővárosa 2024-ben Brno lett. A SchengenVisaInfo.com szerint a cseh várost egy nemzetközi zsűri ismerte el, mint „a kreatív kultúra és az erős identitás legfőbb megtestesítőjét, amely ünnepi fényeivel és vásáraival a leghangulatosabb karácsonyi légkört teremti."

De nem ez az egyetlen úti cél, amely elismerésben részesült az Európai Parlament által támogatott ünnepségen. A "Karácsony Fővárosa" címet olyan hely kapja, ahol legalább 100 000 lakos él, míg a „Karácsony Európai Városa” elismerés olyan helyszínnek ítélhető oda, ahol kevesebb, mint 100 000 ember él. Galériánkra kattintva kiderül, hogy melyik lett 2024-ben Európa Karácsonyi Városa és mutatjuk a különdíj győztesét is.

A "Karácsony Fővárosa" címet 2024-ben Brno kapta. Ez Dél-Morvaország legnagyobb bortermelő területe. Bájos építészetével és csábító atmoszférájával remek kis alternatívát jelent, ha szeretnéd elkerülni a prágai tömeget.
Kattints a további képekért!

Ha betartod az alábbiakat, a te karácsonyfád sem fog idő előtt száradásnak indulni!

Lead kép: 123rf, forrás: TimeOut

Oldalak

Utazás
Utazás
A ChatGPT felsorolta azon országokat, melyek nekünk, magyaroknak is menedéket biztosítanának, ha újabb világégéssel kellene szembenéznünk.
Lifestyle
Sosincs túl késő leszokni a dohányzásról, ezt egy nemrégiben végzett kutatás is alátámasztja, mely szerint a dohányzás későbbi életkorban való elhagyása is évekkel megtoldhatja várható...
Lifestyle
A bécsi klasszika kiemelkedő alakja a húszas éveitől fogva folyamatosan hallásproblémákkal küzdött, negyvenes évei alkonyára pedig teljesen megsüketült. A szakértők most a néhai géniusz hajfürtjeit...