Lifestyle

Kiderült, hány évvel élhetnek tovább azok, akik leszoknak a dohányzásról - akár idősebb korban is éveket nyerhetsz!

Sosincs túl késő leszokni a dohányzásról, ezt egy nemrégiben végzett kutatás is alátámasztja, mely szerint a dohányzás későbbi életkorban való elhagyása is évekkel megtoldhatja várható élettartamunkat.

Beszéljünk az anyai kiégésről!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2900Ft-os áron, ide kattintva vásárolhatók! A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb kötetéből, a "Gyerekek és kütyük - Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?" című könyvből 5 db-ot.

A konferencián jelen lévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Sosem késő elhatározni magad!

Prabhat Jha, a Unity Health Toronto Globális Egészségkutatási Központjának közegészségügyi kutatója szerint a dohányzásról való leszokás "hihetetlenül hatékony az élettartam kitolásában”. A kutatók szerint, ha valaki tíz évig képes távol maradni a dohányzástól, akkor remélhetőleg majdnem olyan hosszú életet élhet, mint egy soha nem dohányzó. Az elemzés szerint, még három év dohányzásmentes élet is hozzájárulhat ahhoz, hogy valaki öt évet nyerhessen. Az eredmények különösen bíztatóak a fiatalabb dohányosok számára, akik korai döntéseikkel nagyobb hatást gyakorolhatnak élettartamukra. Az adatokat Norvégiából, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és Kanadából gyűjtötték össze, ahol 15 évig követték majdnem másfél millió felnőtt egészségét. Olvass tovább a részletekért!

Egy friss kutatás szerint a dohányzásról való leszokás bármilyen életkorban akár éveket is hozzáadhat élettartamunkhoz. A kutatók által végzett elemzés szerint a dohányzástól való távolmaradás jelentősen csökkentheti a korai halálozás kockázatát, még akkor is, ha valaki már hosszú évek óta dohányzik. Az egészséges életmód fontos részeként a dohányzás elhagyása szignifikáns előnyöket hozhat az egyén élettartamára és egészségére nézve. A kutatók által felállított adatok és modellek alapján már három év dohányzásmentes élet is hozzájárulhat az élettartam meghosszabbításához.
Kattints a további képekért!

A tudósok is már régóta publikálnak eredményeket arról, hogyan lehetünk hosszú életűek. Vajon nem is annyira elképzelhetetlen?

Leadfotó: 123rf, forrás: sciencealert.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Idén is nagyszabású gálaműsorban választják majd meg Magyarország Szépét: az illető, akinek a korona kerül majd a fejére, a Miss World Hungary cím birtokosa lesz egy éven át, valamint ő képviseli...
Utazás
Hetven éve, 1954. május 30-án történt Magyarország legsúlyosabb vízi tömegszerencsétlensége: Balatonfüreden 23 ember vesztette életét, amikor a gyermeknapon felborult a Pajtás gőzös. A tragédiát...
Sztárok
Csak ősszel tér vissza a színpadra a neves magyar énekesnő, Keresztes Ildikó. Az 59 éves híresség a Nők Lapjának árulta el, hogy nemrégiben daganatot találtak az agyában, s egy műtéten is átesett.