Utazás

Nagy nyári időjárás-előrejelzés: beigazolódni látszanak a legsötétebb jóslatok, brutális hőhullámokkal kell majd szembenéznünk

Idén nyáron olyan forróság tombol majd Európában, ami még az elmúlt évek hőhullámait is felülmúlhatja - derül ki a legfrissebb előrejelzésekből.

Ez a nyár más lesz, mint a többi

Önmagában nem számít meglepetésnek, hogy - az elmúlt évekhez hasonlóan - az idei nyarat is nagy hőhullámok tarkítják majd, de a Severe Weather Europe friss prognózisa szerint 2024 legforróbb hónapjaiban minden eddigi rekordot felülmúló kánikulára van kilátás. A legújabb előrejelzések szerint egyébként Európa középső és déli régióiban találkozhatunk majd kirívó hőmérsékleti szélsőségekkel. Lapozz tovább, galériánkban eláruljuk, milyen kihívásokat tartogat számunkra az előttünk álló nyár!

A hosszútávú előrejelzésekből kitűnik, hogy az idei nyár dinamikus mintázatot mutat a légkörben, amit a meleg El Niñóból a hideg La Niña ciklusba való átmenet határoz meg. A jelenlegi prognózisok szerint a nyomáshullámok és anomáliák sorozata Észak-Amerikától Európáig terjed majd.
Kattints a további képekért!

Még mindig érezteti hatását a hidegfront: borongós, esős napok köszöntenek ránk a héten, az igazi felmelegedésre pedig még sokat kell várnunk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.