Femcafe blog

Ebben a tavaszi szikrázó napsütésben mi sem lehetne jobb, mint egy üdítő cukkini saláta, friss kaporral és jó sok fetasajttal! Igazi tavaszi finomság. Próbáljátok ki ti is!

Kapros-fetasajtos cukkini saláta

Műanyag csirke, toboz és homokozóba való fagyikanál – e három dolgot akkor vettem észre a táskámban, amikor az leszakadt a vállamról az utca kellős közepén. Úgyhogy szépen kinyitottam és megnéztem, mit hozok-viszek magammal hetek óta. Hát…

Műanyag csirke nélkül sehova! Avagy mit visz anya a táskájában?

A sokatok által ismert tócsni, nem csak burgonyából készülhet. Ez az újhagymás-hajdinás változat legalább annyira jó, mint az eredeti recept, ráadásul nagyon egészséges is. Ha valami igazán tartalmas és különleges reggelire vágytok, készítsétek el ezt a receptet!

Újhagymás-hajdinás tócsni – egy igazán egészséges reggeli

A hagyományos brownie-val ellentétben, ez a változat sem finomított cukrot, sem pedig lisztet nem tartalmaz, ugyanakkor tökéletes mása az eredetinek, csak egészségesebb! Ha egy kis édességre vágytok, ez legyen az egyik, amit elkészítetek!

Egészséges brownie liszt és finomított cukor nélkül

Ha eddig nem volt alkalmatok nekifogni különféle thai ételek elkészítésének, most meleg szívvel ajánlom ennek a receptnek a kipróbálását. Ez a tradicionális finomság az én egyik személyes kedvencem is, ráadásul ezt a változatot egy thai séftől tanultam meg elkészíteni. Ezt a tudást most átadom nektek is. Próbáljátok ki Ti is!:)

Sokan még mindig úgy tartják, a kutyaiskola lényege, hogy cuki trükkökre tanítsuk meg kedvencünket. Pedig a kiképzés elengedhetetlen a kutya szocializációjához: ahhoz, hogy biztonságban és jólétben tudjon élni az emberek világában.

Húsvét jegyében gyakran felelőtlenül vásárolnak az emberek élő állatot ajándékba. Az ünnep után fényét vesztett nyuszi pedig sajnos nem egyszer az utcán vagy menhelyen végzi. Döntsünk felelősséggel, és inkább a csokinyuszik mellett tegyük le a voksunkat!

Sok dologban különbözik a tavalyitól az idei húsvéti készülődés. Egyrészt azért, mert most több időm volt rá, másrészt, mert van már egy apró kezű, ügyes kis segítőm, és persze azért is, mert rájöttem, hogy bizony a műanyag díszekkel is lehet épp mit kezdeni…

Oldalak