DogBlog

Nemrég olvastam, hogy Anglia december 31-től betiltja az American bully XL fajtájú kutyákat. Rengeteg gondolat kavarog bennem…

Itt van az ősz, vége az indián nyárnak, jönnek a hűvös, szeles napok, így különösen aktuális, hogy beszéljünk a kutyák - sokszor észre nem vett - fájdalmáról.

Már a nyár utolsó meleg napjait tapossuk. Megéltünk egy újabb fesztiválszezont, ahol végre volt időnk kicsit igazán feloldódni, a strandon pedig fürdőruhában, fesztelenül élvezhettük a napsütést. Van egy igazán jó ötletem, ha kiélveznéd még az indián nyarat.

Viselkedésprobléma esetén patológiás működésről van szó. Az esetek túlnyomó többségében azonban a fenti viselkedés épp azt jelzi, hogy a kutyus köszöni szépen, jól van, sőt, nagyon jól van!

Rengeteg tényező befolyásolhatja, hogy hogyan viszonyulunk a kutyánkhoz. A szülői minták, korai élmények, személyiségünk, mentális egészségünk, családi státuszunk, no és persze a számos helyről ránk özönlő információ-cunami.

Ironikus és döbbenetes, hogy a “legjobb barátainkat”, egyben a velünk való együttműködésre leghajlamosabb fajt különös kegyetlenséggel kezdtük tanítani. Földre nyomással, marjuknál rázással, rugdosással, áramütéssel, fojtogatással, üvöltözéssel, veréssel, rángatással.