Ági vlog

Elérkezett a Mutasd a könyvespolcod! harmadik évadának évadzáró epizódja, amelyben Szabados Ági nem máshoz látogatott el, mint a Halott Pénz frontemberéhez, Marsalkó Dávidhoz, hogy kiderítse, mi van nála a levegőben – na és a könyvespolcon!

Ha kíváncsi vagy, milyen köteteket rejt egy népszerű kortárs költő, nevezetesen Simon Márton könyvespolca, amelyet a szintén költő, író feleségével, Tóth Réka Ágnessel oszt meg, ne hagyd ki a Mutasd a könyvespolcod! legújabb epizódját Szabados Ági YouTube-csatornáján.

A Mutasd a könyvespolcod! legújabb epizódja, mondhatni, igazán rendhagyó, hiszen ritkán adódik lehetőség annyira belelátni a görög vagy éppen az északi mitológiába egy YouTube-videóban, mint Szabados Ági műsorának új részében. Ágit ezúttal Babiczky Tibor költő, szerkesztő, újságíró látta vendégül, aki mesélt arról, miért hagyta ott a könyvgyárak világát, mit tart a világirodalom legfontosabb művének, és miért döntött úgy, hogy kizárja az életéből a közösségi médiát, és megszabadul az okostelefonjától is.

A Mutasd a könyvespolcod! legfrissebb részében többek között egy, a 20. század viharaiban megedzett és megsérült könyvet is láthatunk, de nem ez az egyetlen különlegesség, amelyet a műsor új epizódjának szereplője, Jakupcsek Gabriella megoszt a nézőkkel, hiszen az első házasságától kezdve az egyetemi évein át a saját maga által írt könyvekig számtalan érdekesség szóba került, miközben a nem mindennapi könyvespolca előtt beszélgettek Szabados Ágival.

A Mutasd a könyvespolcod! legújabb epizódjában Szabados Ági Vonnák Diánához látogatott el, aki otthonát – könyvespolcával együtt – Budapest és Skócia között osztja meg. Az író, antropológus első kötetével elnyerte a MARGÓ-díjat, majd a MasterCard Alkotótárs ösztöndíját. A disszertációja miatt évekig Ukrajnában végzett terepmunkát, és jelenleg is egy rendkívül érdekes és főként hasznos kutatásban vesz részt, amely az ország épített örökségének megőrzését célozza a háborús körülmények között.

A Mutasd a könyvespolcod! legújabb epizódjában Szabados Ági olyan helyen járt, ahol forgatócsoport eddig még soha: Vámos Miklós könyvtárszobájában. A beszélgetés azonban nem csak ezért volt különleges. Vámos kulisszatitkokat árult el a mindennapjaiból – mint író és olvasó –, inspirációt nyújtott a nyelvtanuláshoz és egy igazán egyedülálló kötetet is megmutatott a gyűjteményéből.

Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó a tehetséges sportolóból egy szempillantás alatt vált a köztudatban „a traumatizált lánnyá”, nevét felkapta a sajtó, miután őszintén beszélt a gyerek- és fiatalkorában elszenvedett fizikai, lelki és szexuális bántalmazásokról. A Mutasd a könyvespolcod! legfrissebb epizódjában új oldaláról ismerhetjük meg. Nemcsak az derül ki, melyik könyv hatására döntötte el, hogy a nyilvánosság elé áll a történetével, hanem az is, melyik író inspirálta az egyik tetoválását.

Szabados Ági népszerű, saját fejlesztésű videósorozata, A Mutasd a könyvespolcod! frissen elindult új évada már a második részben rendhagyóan folytatódott: Ági a műsor történetében először tért vissza egy korábbi forgatási helyszínre, egy évvel ezelőtt ugyanis Szabó T. Annával beszélgetett, most pedig férje, Dragomán György szemszögéből vette szemügyre a házaspár legendás könyvespolcát.

Oldalak