Nézz szét egy kortárs költő könyvespolcán!

Ha kíváncsi vagy, milyen köteteket rejt egy népszerű kortárs költő, nevezetesen Simon Márton könyvespolca, amelyet a szintén költő, író feleségével, Tóth Réka Ágnessel oszt meg, ne hagyd ki a Mutasd a könyvespolcod! legújabb epizódját Szabados Ági YouTube-csatornáján.

Idén tízéves a Polaroidok, a verseskötet, amely túlzás nélkül egy egész generáció számára meghatározó, közös olvasmányélmény, ha versekről van szó. Az a sokat látott példány is, amelyből Marci fel szokott olvasni, ott van a könyvespolcán, kissé viharvert állapotban. Persze a saját költészete mellett sokat beszélgettek Ágival az elődökről, és arról is, miként lehet, miként érdemes – vagy éppen nem érdemes – feldolgozni a traumákat a vers, az irodalom segítségével.

Szabados Ági - Mutasd a könyvespolcod!

Szabados Ági népszerű, a YouTube-csatornáján megtekinthető, saját fejlesztésű videósorozata, a Mutasd a könyvespolcod! vasárnaponként érkező új részeiben izgalmas közéleti személyiségek mutatják meg kedvenc könyveiket otthonukban, inspiráló beszélgetések keretében.

Miként hatott Marcira a bibliofil nagypapája, vagy éppen az, hogy az édesapja lelkész? Kinek a verseskötetét olvasta először gyerekként, alig értve valamit a szövegekből? Miért olvassunk Szilágyi Domokos-verseket és mennyi idő, amíg az ember megtanul japánul? Honnan ered a japán nyelv és kultúra iránti szerelem, és mik Simon Márton tervei a japanológia szak befejezése után? Mindezekre fény derül a beszélgetésben, amelynek során Marci számos olyan könyvet is ajánl, amelynek segítségével az is megismerkedhet a japán irodalommal, akinek eddig nem volt köze ehhez a különleges, a miénktől oly sok mindenben eltérő világhoz.

Emellett láthatunk a polcon fontos, dedikált köteteket is, Esterházyt, Kertészt, Kántor Pétert – mind meghatározók Simon Márton életében. Kissé rendhagyó módon, a nyár kezdetén pedig olvasmányajánlókat is kapunk, legyen szó a Trükkös tigristrióról vagy a Kitelepítésről, amely a tervek szerint Marci nyári olvasmánya lesz. Sőt, az elolvasandók között van a Vesztegzár a Grand Hotelben is!

A beszélgetés itt tekinthető meg:

Hogy ne maradj le a Mutasd a könyvespolcod! vasárnaponként érkező, új részeiről, iratkozz fel Szabados Ági YouTube-csatornájára!

Oldalak

Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!
Fashion&Beauty
Jennifer Aniston korábban már többször is megosztotta gondolatait az életében valaha kipróbált, akár egészen bizarr szépségápolási kezelésekről, van viszont egy, amely valóban nagyon bevált neki.