Vámos Miklós könyvtárszobájában először járt videós stáb

A Mutasd a könyvespolcod! legújabb epizódjában Szabados Ági olyan helyen járt, ahol forgatócsoport eddig még soha: Vámos Miklós könyvtárszobájában. A beszélgetés azonban nem csak ezért volt különleges. Vámos kulisszatitkokat árult el a mindennapjaiból – mint író és olvasó –, inspirációt nyújtott a nyelvtanuláshoz és egy igazán egyedülálló kötetet is megmutatott a gyűjteményéből.

„Ki akar fiatal pályakezdőkkel beszélgetni, amikor felmehet Örkényhez a Pasaréti úton?” – tette fel a kérdést Vámos Miklós, felidézve pályája kezdetét, egyben Örkény István, Déri Tibor vagy Vas István barátságát. A beszélgetés azonban csak némileg volt nosztalgikus, hiszen Vámos Miklósnak rengeteg terve van. Örömmel számolt be nemrég kiadott könyve, a Visz a vonat sikeréről, illetve a közeljövőben megjelenő regényéről is, amelyben egy számára fontos témát, a testvérkapcsolat kérdését járja körül édesapja és a nagybátyja viszonyát véve górcső alá.

Szabados Ági - Mutasd a könyvespolcod!

Szabados Ági népszerű, a YouTube-csatornáján megtekinthető, saját fejlesztésű videósorozata, a Mutasd a könyvespolcod! vasárnaponként érkező új részeiben izgalmas közéleti személyiségek mutatják meg kedvenc könyveiket otthonukban, inspiráló beszélgetések keretében.

Az egyedi hangulatú könyvtárszobában hallgatni a szerző gondolatait írásról, olvasásról, könyvkiadásról, utazásról és barátságról nemcsak Szabados Ági, hanem a műsor nézői számára is emlékezetes, egyben inspiráló élmény. Vámos megmutatta ugyanis azt a könyvet, amely elindította az angoltanulás útján, ami, tekintettel arra, hogy korábban hosszú évekig élt és dolgozott az Egyesült Államokban tudósítóként, igazán meghatározó része az életének. És ezúttal is minden mindennel összefügg, hiszen amerikai tapasztalatainak is köszönheti Jonathan Franzen kortárs amerikai író barátságát.

A beszélgetés utolsó perceiben pedig a néző is eltöprenghet azon, mi lenne a megfelelő sorsa annak a különleges kötetnek, amelyik Hamvas Béla Scientia Sacra című szövegét tartalmazza Tolnai Klára által legépelve és Müller Péter jegyzeteivel ellátva.

A beszélgetés itt tekinthető meg:

Ha nem szeretnél lemaradni a Mutasd a könyvespolcod! vasárnaponként érkező, új részeiről, iratkozz fel Szabados Ági YouTube-csatornájára!

Oldalak

Lifestyle
A Bak elhúzódó panaszokat tapasztalhat, és nagy a veszélye a krónikus betegségek kialakulásának is. Íme, októberi előrejelzésünk!
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!