A görög mitológiától és a könyvgyárakon át a social media mentes életig

A Mutasd a könyvespolcod! legújabb epizódja, mondhatni, igazán rendhagyó, hiszen ritkán adódik lehetőség annyira belelátni a görög vagy éppen az északi mitológiába egy YouTube-videóban, mint Szabados Ági műsorának új részében. Ágit ezúttal Babiczky Tibor költő, szerkesztő, újságíró látta vendégül, aki mesélt arról, miért hagyta ott a könyvgyárak világát, mit tart a világirodalom legfontosabb művének, és miért döntött úgy, hogy kizárja az életéből a közösségi médiát, és megszabadul az okostelefonjától is.

Babiczky Tibor gyerekkora óta ír verseket. Költő-alkat, ahogy mondja, megvan ugyanis benne a sűrítés képessége. És annak a képessége is, hogy a 21. században egészítse ki a töredékesen maradt, ókori Szapphó-verseket, ahogyan ezt a legutóbb megjelent verseskötetiben is tette. Lebilincselően mesél a görög mitológiáról és egyéb teremtésmítoszokról, az Íliászt a világirodalom legfontosabb művének tartja. Bár megkopott, gimnáziumi emlékeink talán nem ezt diktálnánk, Tibor gondolatai és lelkesedése garantáltan meghozza a kedvet ennek a klasszikusnak az el- (vagy újra-) olvasásához.

Szabados Ági - Mutasd a könyvespolcod!

Szabados Ági népszerű, a YouTube-csatornáján megtekinthető, saját fejlesztésű videósorozata, a Mutasd a könyvespolcod! vasárnaponként érkező új részeiben izgalmas közéleti személyiségek mutatják meg kedvenc könyveiket otthonukban, inspiráló beszélgetések keretében.

A beszélgetésből kiderül, miért döntött úgy Babiczky, hogy otthagyja a tömegtermelésre átállt könyvkiadókat, ahol sokszor nem jut elég idő a szövegek gondozására. A jelenleg a Petőfi Irodalmi Múzeumhoz tartozó Digitális Irodalmi Akadémia szerkesztőjeként dolgozó szakembernek most már több ideje van a maga kedvére is olvasni, az ókori klasszikusok mellett kortárs magyar és világirodalmi szövegeket is. Olvasási szokásai mellett pedig abba is beavatja a nézőket, mikor és hogyan szakít időt az alkotásra, versírásra.

Szabados Ági Mutasd a könyvespolcod! sorozatának legújabb része már megtekinthető a YouTube-csatornáján:

Hogy ne maradj le a Mutasd a könyvespolcod! vasárnaponként érkező, új részeiről, iratkozz fel Szabados Ági YouTube-csatornájára!

Oldalak

Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!
Fashion&Beauty
Jennifer Aniston korábban már többször is megosztotta gondolatait az életében valaha kipróbált, akár egészen bizarr szépségápolási kezelésekről, van viszont egy, amely valóban nagyon bevált neki.