Csak mértékkel: ezt a 3 egészséges ételt nem szabad "túladagolni" – Többet árthatunk vele, mint gondolnánk!

Vannak bizonyos élelmiszerek, melyek bármennyire is egészségesek, érdemes őket rendszeresen, de kis mennyiségben fogyasztani, és nem túlzásba esni a habzsolásukkal, különben többet árthatnak, mint használnak.

Vigyázz velük!

Olykor hajlamosak vagyunk az egészséges táplálkozást is túlzásba vinni: ilyenkor a napi ajánlott zöldség és gyümölcs mennyiséget meghaladjuk, a 1,5-2 liter folyadék helyett pedig 4-5 litereket iszunk meg. Bár ezek egészséges szokásoknak tűnhetnek, mégis egyes italok és ételek túladagolásának súlyos egészségkárosító hatása is lehet. Sajnos még az úgynevezett szuperételek sem tudják biztosítani a kiegyensúlyozott étrendhez az összes megfelelő tápanyagot, így nem élvezhetjük ki minden egészségügyi előnyüket akkor sem, ha csak ezekből fogyasztunk. Galériánkban mutatunk 3 olyan ételt, melyek bármennyire finomak és egészségesek, bizony káros hatásuk is lehet szervezetünkre nézve, ha túl sokat eszünk belőlük!

Avokádó: Az avokádó rengeteg rostot és sok vitamint tartalmaz. Segíthet a rossz koleszterin (LDL) csökkentésében és a sejtek fenntartásában is, mivel magas, egyszeresen telített zsírtartalma van. A zsír viszont sajnos továbbra is hizlal. Egyetlen avokádó összesen 240 kalóriát tartalmaz, ami egy átlag ember ideális napi kalóriabevitelének körülbelül 10-20 százaléka. Ha túl sok kalóriát viszel be, akkor az artériák eldugulhatnak. Ha nyersen fogyasztod az avokádót, akkor naponta körülbelül fél vagy 1 legyen a maximális adagod.
Kattints a további képekért!

Kellemetlen illatú szemetesek, foltos tükrök és vízköves zuhanykabin? Mind a múlté. Három egyszerű és meglepően pénztárcabarát trükköt mutatunk, amit mindenképp ki kell próbálnod.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Az összeköltözés egy párkapcsolat jelentős mérföldköve, amely számos változást és kihívást hozhat magával.
Fashion&Beauty
Ahogy beköszöntenek a forró nyári napok, minden nő számára elsődleges szemponttá válik az izzadás minimalizálása. Ilyenkor a feltűzött frizurák válnak a legnépszerűbbé.