Utazás

Dél felé vedd az irányt, ha Európa legtisztább vízű strandjait keresed!

Kiderült, idén melyik európai ország rendelkezik a legtisztább vízű strandokkal.

30 éve folyamatosan az élen végez

A világ 52 országa rendelkezik kék zászlós strandokkal. Az összehasonlításban Spanyolország 30 éve végez folyamatosan az élen, s ez 2024-ben sincs másképp. Ebben az évben a dél-európai államot Görögország és Törökország követik az illusztris rangsorban.

A feltételeknek megfelelő strandok közül a legtöbb, 159 a kelet-spanyolországi Valencia tartományban található, a Földközi-tenger partján, amelyet a dél-spanyolországi Andalúzia követ 156-tal. Harmadik helyen, 25 kék zászlós fürdőhellyel az észak-nyugaton fekvő Galicia végzett. A díjazott spanyolországi partszakasz hossza összesen eléri az 515 kilométert - ismertette az eredményt a Környezetvédelmi Nevelési és Fogyasztóvédelmi Egyesület (Adeac).

Az elismerést 38 éve ítélik oda, hét strand azóta folyamatosan megfelel a követelményeknek, köztük például a playa Sant Joan Alicantéban, a playa La Fossa Calpéban vagy a playa Nord Gandíában.

A sportkikötők értékelésében Spanyolország a harmadik helyet szerezte meg Hollandia és Franciaország után 102 magas minősítésű hajóállomásával, amelyekből a legtöbb, 23 Katalóniában található.

Az Adeac arra is felhívta a figyelmet, hogy az Ibériai-félsziget két országa összesen 1187 kék zászlós strandot és kikötőt tudhat magáénak, amely a világszerte díjazott helyszínek 23 százalékát jelenti - írja az MTI.

Mutatjuk, hogy mit pakolj a bőröndödbe, hogy felszabadultan, de mégis stílusosan érezd magad a nyaralás alatt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Utazás
Lifestyle
A cukkini egy igazi szuperzöldség, hiszen egyrészt igencsak sokoldalú, másrészt remek hatással van az egészségre. Ráadásul gyorsan is nő, viszont ha szeretnéd, hogy egész nyáron legyen termésed, nem...
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.