Az anyai kiégésről szervez konferenciát a Femcafe - Már kaphatók a jegyek!

Az anyaság csodálatos utazás, amelyről a közbeszédben az elmúlt évtizedekben szinte csak pozitív véleményt illett megfogalmazni. Szerencsére ma már nem így van; beszélhetünk és kell is beszélnünk arról, hogy édesanyának lenni nem csak rózsaszín köd és babaillat, hanem sokszor nagyon nehéz, embert próbáló feladat, akár teher, ami a nők mentális egészségére is hatással van. Női portálként mindig is központi témáink között szerepeltek a lelki egészség és az anyaság kérdései, így felismertük, hogy az anyai kiégés témáját - amely egyre több nőt érint - nem elég az online tér keretei között tárgyalni. A Femcafe és P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

A pontos programot az esemény Facebook-oldalán, ide kattintva éred el!

A szünetekben a témához kapcsolódó kiállítók standjait lehet megtekinteni. A konferencián jelen lévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány is.

Beszéljünk az anyai kiégésről!

Sok édesanya küszködik a rá nehezedő terhekkel, szerepekkel, melyeket a társadalom rájuk kényszerít, de nem feltétlenül azonosulnak velük. Sokan nem mernek beszélni róla. Hiszen a közgondolkodás szerint egy anya erős, és mindig jól van, akkor is, ha nem... Nincs elég figyelem azon, hogy mentálisan és életük egyéb területein elég jól legyenek az édesanyák ahhoz, hogy megnyugodva tudjanak helytállni számtalan szerepkörükben.

Ma, 2024-ben minden korábbinál nagyobb szükség van rá, hogy a sok irányból érkező nyomás alatt önmagukat elveszíteni hajlamos nők, anyák mentális, lelki egészségére, a róluk való gondoskodásra és az öngondoskodás fontosságára felhívjuk a figyelmet. Konferenciánk maga egy felkiáltójel: szeretnénk segíteni, elindítani egy párbeszédet, szakmai előadásokkal alátámasztani, milyen fontos az egész család számára is, hogy az anya jól legyen. A kiégés mindannyiunkat érint, a mindenkinek megfelelni próbáló nőket, anyákat különösen. Előzzük meg, tegyünk érte együtt, hogy jól legyenek az anyák, és így a gyerekek és a családok is. Segítsünk együtt azoknak, akiket az anyai burnout érint.

PROGRAM:

16:00 : Felvezetés: Szajki-Vörös Adél (újságíró, forgatókönyvíró) „Így égtem ki, és így éghetünk ki”

16:10 - 16.40 : „Kovácsné kivan" - Így látja az anyai kiégést Rácz Zsuzsa írónő, aki legútóbbi könyvében ezt a témát dolgozza fel. Online videós bejelentkezés: az írónő online külföldről jelentkezik be a konferenciára.
beszélgetőpartner: Peller Mariann

16:40 - 17:10 : Szünet

17:10 - 18:00 : - Kerekasztal-beszélgetés: "Az anyaság napos, illetve kiégett oldala” - Társadalmi érzékenyítés, szakmai összefogás: beszélgetés az anyai burnout legégetőbb aspektusairól

Peller Mariann (műsorvezető) – moderátor, Kerekes Viktória (life coach)
Vida Ági (kismama blog, babalélektani szakértő), Dr. Szijjártó Linda (pszichológus, szervezetfejlesztő), Werner-Tóth Zsuzsi (anyai kiégés specialista, mombalance.hu)

18:50 - 18:10 : Szünet

18:10 - 18:40 : Szakmai előadás: "Segítség, anya lettem!" - A kiégéshez vezető út, a burnout tünetei, megelőzése, öngondoskodás és terápiás lehetőségek
előadás: Stumpf Zsuzsanna (személyiségfejlesztő terapeuta)

18:40 - 19:10 : szünet

19:10 : - Beszélgetés: Jakupcsek Gabriella (újságíró, médiaszemélyiség)
beszélgetőpartner: Szajki-Vörös Adél
„Az anya és az idő” - Hogyan kerüljük el a kiégést, ha relatíve későn válunk anyává, és miként strukturáljuk jól az időt a mindennapokban az "életben maradáshoz"

Sztárelőadók, kerekasztal beszélgetések, szakértői felszólalások

Konferenciánk programját úgy állítottuk össze, hogy minél több oldalról körbejárhassuk az anyai kiégés témáját. Peller Mariann műsorvezető, édesanya egy kerekasztal beszélgetés moderátoraként csatlakozik eseményünkhöz, melyben Kerekes Viktória life coach-csal,
Vida Ágival, a Kismamablog szerzőjével, babalélektani szakértővel, Dr. Szijjártó Linda pszichológussal, szervezetfejlesztővel és Werner-Tóth Zsuzsi anyai kiégés specialistával, a Mombalance.hu alapítójával beszélget majd "az anyaság napos, illetve kiégett oldaláról".

Stumpf Zsuzsanna személyiségfejlesztő terepauta "Segítség, anya lettem!" című előadásából megtudhatjuk, milyen tünetek jelzik az anyai kiégést és hogyan léphetünk rá a gyógyuláshoz vezető útra, illetve a leglényegesebb, nulladik mérföldkőről, a megelőzésről is fontos gondolatokat oszt majd meg.

Jakupcsek Gabriella elismert író és újságíró, műsorvezető pedig egy egészen különleges, új megközelítésben, "Az anya és az idő” viszonylatában vizsgálja a szülőséget beszélgetőtársával, Szajki-Vörös Adél újságíró, producerrel. Hiszen talán nem is gondolunk rá, milyen fontos szerepe van az anyai létben az időnek, amellyel egy gyermek születésével újra meg kell tanulnunk bánni, legyen szó napirendről, énidőről vagy épp az idő múlásáról vagy a relatív késői gyermekvállalással járó kihívásokról.

A beszélgetések, előadások szüneteiben a témához kapcsolódó kiállítók standjai is várják a látogatókat.

A konferencián jelen lévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány is.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

A pontos programot az esemény Facebook-oldalán, ide kattintva éred el!

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax, az ő termékeikkel, ajándékaikkal is készülünk a vendégeink számára. További támogatónk a Vintage Beauty, a segítségükkel szintén megajándékozzuk a helyszínen az édesanyákat.

Jegyvásárlás

Jegyek 2990Ft-os áron ide kattintva vásárolhatók!

A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb kötetéből, a "Gyerekek és kütyük - Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?" című könyvből 5 db-ot.

(A műsorváltozás jogát fenntartjuk.)

Oldalak

Sztárok
Elkészült Herendi Gábor új romantikus vígjátékának az első előzetese! A Futni mentem közvetlen állami támogatás nélkül készült, a romantikus vígjátékban olyan színészek szerepelnek, mint Udvaros...
Sztárok
Idén is nagyszabású gálaműsorban választják majd meg Magyarország Szépét: az illető, akinek a korona kerül majd a fejére, a Miss World Hungary cím birtokosa lesz egy éven át, valamint ő képviseli...
Utazás
Hetven éve, 1954. május 30-án történt Magyarország legsúlyosabb vízi tömegszerencsétlensége: Balatonfüreden 23 ember vesztette életét, amikor a gyermeknapon felborult a Pajtás gőzös. A tragédiát...