Lifestyle

Mind rosszul tudtuk eddig: Egy új kutatás szerint ebben a napszakban érdemes a leginkább edzeni

Eddig is mind tudtuk, hogy a testmozgás nagyon fontos egészségünk megőrzése szempontjából, de gondoltad volna, hogy az is sokat számít, a nap mely szakaszában is edzel pontosan?

Beszéljünk az anyai kiégésről!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2900Ft-os áron, ide kattintva vásárolhatók! A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb kötetéből, a "Gyerekek és kütyük - Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?" című könyvből 5 db-ot.

A konferencián jelen lévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Reggel vagy este?

Erősen megoszlanak a vélemények arról, mikor is a legjobb edzeni. Sokan az első napirendi pontként végzik el a testmozgást, lendületet és energiát nyerve a nap hátralevő részéhez, míg mások inkább a nap zárásaként szeretnek edzeni. Bár ez főként egyéni preferencia kérdésre, egy új kutatás bizony rávilágított arra, hogy melyik is valójában az egészségesebb alternatíva. A kutatás 30 000 résztvevő bevonásával, nyolc éven át tartó megfigyeléssel készült és igencsak érdekes, már-már megdöbbentő eredményekkel zárult. Ha kíváncsi vagy, mire jutottak a kutatók és valójában reggel, vagy este érdemes inkább edzeni, akkor olvass tovább, mert végre megtudhatod!

Egy nyolc éven át zajló kutatás, amelyben 30 000 ember vett részt, azt találta, hogy azok, akik a legtöbb mérsékelt vagy intenzív fizikai aktivitást este 6 és éjfél között végezték, a legkisebb kockázattal rendelkeztek a korai halál és a szívbetegség miatti halál tekintetében. A tanulmány szerzői szerint a túlsúllyal küzdő embereknek segíteni kell a testmozgásuk időzítésében a nap bizonyos időszakaiba, hogy a lehető legjobban ellensúlyozzák ezeket a testsúlyukból eredő egészségügyi kockázatokat.
Kattints a további képekért!

Ezek az apró esti változtatások segítenek abban, hogy másnap reggel jól induljon a napod.

Leadfotó: 123rf, forrás: diabetes.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Hetven éve, 1954. május 30-án történt Magyarország legsúlyosabb vízi tömegszerencsétlensége: Balatonfüreden 23 ember vesztette életét, amikor a gyermeknapon felborult a Pajtás gőzös. A tragédiát...
Sztárok
Csak ősszel tér vissza a színpadra a neves magyar énekesnő, Keresztes Ildikó. Az 59 éves híresség a Nők Lapjának árulta el, hogy nemrégiben daganatot találtak az agyában, s egy műtéten is átesett.
Sztárok
A legendás színész-rendező 40 év után új filmben szerepel: a Nemzeti Film Intézet támogatásával készülő A királytalálkozóban Szilézia idős fejedelmét formálja meg.