Fashion&Beauty

Ez a bőrápolási összetevő a feszes és ragyogó arcbőr titka - érdemes viszont óvatosnak lennünk vele!

Ha te is szívügyednek tekinted bőröd egészségét, valószínűleg sok bőrápolási csodaszerről hallottál már. Nos, vannak olyan termékek viszont, melyek még ezek közül is kiemelkednek, a mandulasav pedig egészen biztosan közéjük tartozik.

Kerüld el a bőrirritációt!

A különféle hámlasztó arcszérumok, mint például a tejsav és a glikolsav nagyon jótékony hatással vannak bőrünkre. A mandulasavnak viszont van még egy óriási előnye, mégpedig, hogy nagyobb részecskeméretének köszönhetően lassabban és egyenletesebben szívódik a bőrbe, tovább marad a bőr felszínén és általánosságban véve is kíméletesebb, ezáltal kisebb eséllyel okozva bőrirritációt. Ez viszont nem az egyetlen előnye ennek a valóságos csodaszernek, a mandulasavat több szempontból is érdemes téli bőrápolási rutinunk részévé tenni. Olvass tovább, eláruljuk, miért is kellene kipróbálnod!

„A mandulasav gyakorlatilag az összes bőrtípus számára remek választás. Óriási előnye, hogy nem öli meg a melanocitákat és nem súlyosbítja a pigmentációt. Ehelyett csökkenti a szeplők megjelenését, amelyek az akné, a napfény expozíciója vagy egyéb okok következtében alakultak ki" - mondja Dr. Adeline Kikam, bőrgyógyász. Ez kiemeli más hámlasztó szérumok közül, hiszen egy nem megfelelően kiválasztott termék alkalmazása olykor akár még a hiperpigmentációt is súlyosbíthatja.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, forrás: allure.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Hetven éve, 1954. május 30-án történt Magyarország legsúlyosabb vízi tömegszerencsétlensége: Balatonfüreden 23 ember vesztette életét, amikor a gyermeknapon felborult a Pajtás gőzös. A tragédiát...
Sztárok
Csak ősszel tér vissza a színpadra a neves magyar énekesnő, Keresztes Ildikó. Az 59 éves híresség a Nők Lapjának árulta el, hogy nemrégiben daganatot találtak az agyában, s egy műtéten is átesett.
Sztárok
A legendás színész-rendező 40 év után új filmben szerepel: a Nemzeti Film Intézet támogatásával készülő A királytalálkozóban Szilézia idős fejedelmét formálja meg.