Lifestyle

Ezzel az egyszerű trükkel pillanatok alatt kiderítheted, kik használják a Wi-Fidet

Sajnos mostanában egyáltalán nem ritkaság, ha a szomszéd titokban, engedély nélkül használja az ember Wi-Fijét. Sokan nem tudják, de az ilyen helyzeteket rengeteg esetben a tulajdonos hanyagsága idézi elő.

Légy résen!

Számosan vannak, akik még ma is előszeretettel hagyják alapbeállításon a Wi-Fi routerek jelszavait, vagy állítanak be túlságosan egyszerű kódot, jelentősen megnövelve ezzel az esetleges visszaélés lehetőségét. Akárhogy is, egyvalami bizonyos: rengeteg bosszúságtól kíméled meg magad, ha folyamatosan ellenőrzöd, ki fér hozzá a Wi-Fidhez, és rövid úton megszabadulsz a "potyautasoktól". Az otthoni hálózat nagymértékben meghatározza, hogy milyen lehetőségeid is vannak a "takarításra" - írja a Gizmodo, hozzátéve, hogy a korszerű routerek, valamint a mesh-rendszerek dedikált alkalmazások segítségével teszik lehetővé, hogy listába gyűjtve tekinthesd meg, mely készülékek hasznáják a hálózatot. E készülékeket aztán - néhány kattintással - el is távolíthatod. Folytasd az olvasást: a további részleteket a galériában találod!

Ha régebbi az eszközöd, akkor a készülék dokumentációjában tájékozódhatsz arról, miként lehet a hitelesítő adatok, illetve az IP-cím megadásával hozzáférni a Wi-Fihez kapcsolódó adatokhoz, és az ahhoz csatlakoztatott eszközök listájához.
Kattints a további képekért!

Sok Wi-Fi gyilkos dolog lehet az otthonodban, de ez a hétköznapi tárgy kevésbé ismert. A szakérők most figyelmeztetnek, hogy bizony erősen lassíthatja a netedet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A 2007-ben elhunyt magyar színészkiválóság, Szakácsi Sándor nemzedéke egyik legfényesebben ragyogó csillaga volt. Merengő, önmarcangoló alkatnak tartották, akivel sokszor nehéz volt szót érteni,...
Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.