Lifestyle

Ez már tényleg hátborzongató: emberi hangon szólal meg, képes nevetni és valósághű érzelmeket fejez ki az új ChatGPT

A ChatGPT mögött álló OpenAI hétfőn mutatta be a publikumnak friss fejlesztését, GPT-4 Omni-t, amit nemsokára az ingyenes felhasználók is tesztelhetnek. Mira Murati elmondta: az újdonságot GPT-4 szintű intelligencia fémjelzi, gyorsasága viszont minden eddigi határt túllép majd.

Már beszédbe is elegyedhetünk vele

A GPT-4o nevű fejlesztés egyik legérdekesebb nóvuma, hogy már a szóbeli felszólításokra is képes reagálni, így bármikor szóba elegyedhetünk vele - írja a Gizmodo cikke alapján a 24.hu. A női hangon megszólaló asszisztens érzelmi intonációra is képes: hangja olykor izgatottságot mutat, máskor pedig nevetésben tör ki, de ha mindez nem volna elég, képes azonosítani az emberi érzelmeket, sőt még a hangot is a beszédünkben.

Az új fejlesztés másik nagy előnye, hogy míg a ChatGPT eddig csak külön tudott feldolgozni szöveget, képet és hangot, addig az új modell egyszerre képes mindháromra. Ezzel persze sok időt takaríthatnak majd meg a felhasználók.

Az OpenAI később demóként adja majd ki a GPT-4o-t a macOS rendszerhez. Ezt a fizetős felhasználók már most megkapják, de az ingyenes usereknek sem kell szomorkodniuk, hiszen a jövőben ők is élhetnek majd a lehetőséggel. Az asztali alkalmazás segítségével közvetlenül a számítógépedről indíthatsz majd beszélgetést a ChatGPT-vel. Az alkalmazás emellett támogatja a képernyőmegosztást is.
Kattints a további képekért!

Egy híres művésznő úgy döntött, hogy a mesterséges intelligenciával (MI) köti össze az életét. Igazából láthatja is, mert hologram formájában lesz vele.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Lifestyle
Az eggs benedictet sokan elkészítenék néha otthon villásreggelire, de amikor megtudják, hogy például buggyantott tojás kell hozzá, az mindenkinek a kedvét el szokta venni.
Sztárok
ByeAlex nem rejtette véka alá, hogy utálta ezt az állást, és a főnökével sem jött ki túl jó. Már a barátai is tudják róla, hogy van, amikor nem szabad hozzászólni.