Recept

Tényleg mérgező a kicsírázott krumpli? Itt a válasz, hogy megeheted-e vagy sem

Ideje pontot tenni az ügy végére, és egyszer s mindenkorra tisztázni, okozhat-e megbetegedéseket a kirügyezett vagy zöld burgonya.

Csak szóbeszéd az egész?

Mindenkivel előfordult már, hogy a nagybevásárlások alkalmával kicsit többet vettünk bizonyos dolgokból a kelleténél, mondván „betárazunk belőle, hogy legyen”, hiszen úgy is „jó lesz az még valamire”. A burgonyával könnyedén túlzásba lehet esni, hiszen általában nagy kiszerelésbe vásárolunk belőle, és egyszerre csak keveset használunk fel az ételek elkészítéséhez, a többi pedig a spájzban várja azt a napot, amikor újra elővesszük a sötétből egy ízletes fogáshoz. Ilyenkor azonban gyakran szembesülhetünk azzal a problémával, hogy a krumpli már kicsírázott, sokan pedig tartanak attól, hogy a kirügyezett burgonya egészségügyi gondokat okozhat. De vajon mennyi igaz a szóbeszédből? Tényleg van mitől tartanunk? Cikkünkből kiderül!

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Recept
Sztárok
Új műsorral és népszerű új műsorvezetőkkel készül az őszre az ATV.
Utazás
2024 nyarától az Európai Unió területén forgalomba helyezett új autók kötelező tartozéka lesz az EDR (Event Data Recorder), azaz a feketedoboz.
Lifestyle
Talán számodra is természetes, hogy a görögdinnye fogyasztása közben kiköpöd az apró fekete magokat, melyek aztán később a kukában végzik. Megdöbbentő lehet ezt hallani, de sokkal jobban tennéd, ha...