Home&Design

AI forradalom a nappaliban: így emeli új szintre a mesterséges intelligencia a tévénézést

Képek, videók, zenék vagy akár irodalmi alkotások: az AI az életünk egyre több területén jelenik meg a képzőművészetektől a munka világáig. A mesterséges intelligencia megoldásai jelentősen megkönnyíthetik a mindennapjainkat. Azok a készülékek, amelyek képesek kihasználni az újabb technológiai forradalom lehetőségeit, úgy támogathatják rutintevékenységeinket, hogy azt észre sem vesszük.

Az igazán trendteremtő készülékeket onnan ismerhetjük fel, hogy nemcsak technológiai, hanem formatervezési, esztétikai mércével is kiemelkedőek. A legújabb Samsung televíziók például már nemcsak minimalista és elegáns megjelenésükkel lesznek a nappali díszei, de a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségekkel új szintre emelik a tévénézés élményét.

Minőség, ahogyan te szereted

Az AI érkezése a Samsung TV-kbe új dimenziót nyit a funkcionalitásban és a felhasználói kényelemben. A mesterséges intelligenciának köszönhetően a tévékészülékek már nemcsak gyönyörű és részletgazdag képeket mutatnak, de azokat pontosan úgy jelenítik meg, ahogyan azt te látni szereted – ráadásul ehhez nem kell minden alkalommal a beállításokkal bíbelődnöd, az AI megtanulja, mit hogyan szeretsz nézni. Az AI személyreszabási móddal minden tartalmat a preferenciáidnak megfelelően tekinthetsz meg, mivel a mesterséges intelligencia automatikusan felismeri a jelenet jellemzőit, és legyen szó sportról, filmről vagy más tartalomról, azt a te preferenciáid alapján optimalizálja.

Samsung okostévék showroomban - Femcafe

Részletek, amiket talán még soha nem láttál

Az egyes jelenetek szemet gyönyörködtető minőségben elevenedhetnek meg az AI-vezérelt képtechnológiának köszönhetően. Az apróbb részleteket is kivételes tisztasággal és természetességgel kelhetnek életre – legyen szó egy arckifejezésről vagy a legfinomabb árnyalatokról, a készüléken soha korábban nem látott minőségben élvezheted a családi videókat vagy a kedvenc klasszikusaidat. A 8K AI Felskálázás Pro1 funkció a kedvenc műsoraidat és filmjeidet a 8K minőséghez közelítő, részletgazdagabb és tisztább tartalommá alakítja át, túlmutatva a hagyományos 4K tévék képminőségén. A gyors akciók egyenletesebben és tisztábban jelenhetnek meg az AI Mozgásjavító Pro2 segítségével, amely még élvezetesebbé teheti meccsnézést vagy egy táncműsor képkockáit.

Az Active Voice Amplifier Pro / Adaptív hangerőszabályozás Pro hatékonyan emeli ki az emberi beszédet a háttérzajból, így minden szó tisztán hallható akár alacsonyabb hangerő mellett is, ami nemcsak a felhasználói élményen javít, de akkor is előnyös, ha például a másik szobában alszanak a gyerekek, vagy vékonyak a falak a társasházi lakásokban.

Az AI kétségtelenül meg fogja változtatni az életünk számos területét – a mindennapokat megkönnyítő szolgáltatások és a jövőbemutató megoldások azonban már most is itt vannak a nappalinkban, és új szintre emelhetik a televíziózás élményét.

1Kizárólag a QN900D készüléken. A funkciók elérhetősége modelltől függően eltérő lehet.
2Kizárólag a QN900D készülékeken. A funkciók elérhetősége modelltől függően eltérő lehet.

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Home&Design
Lifestyle
Nincs is annál tökéletesebb és gyorsabb reggeli, ha az ember összeüt egy rántottát. Azonban nem mindegy, hogy milyen technikával készíted el.
Egészség
Rengeteg étel van, ami a rák nagy ”ellensége”, de a magyarok egyik kedvenc alapanyagáról kevesen gondolnák, hogy rajta van ezen a listán.
Utazás
Légitaxik repkednek majd az égen a párizsi olimpia alatt.