El sem fogod hinni, mi történik a testeddel, ha megeszed a görögdinnye magját!

Talán számodra is természetes, hogy a görögdinnye fogyasztása közben kiköpöd az apró fekete magokat, melyek aztán később a kukában végzik. Megdöbbentő lehet ezt hallani, de sokkal jobban tennéd, ha nem dobnád ki őket.

A görögdinnyemag hatásai

A görögdinnye fogyasztásának számos módja ismert. Vannak, akik magában eszik, akadnak olyanok, akik kenyérrel, egyesek megeszik a magokat, míg mások - valószínűleg a legtöbben - kiköpik. Az emberek többségébe talán már gyerekkorban beleivódik a szokás, hogy ösztönösen kikaparjuk, kiköpjük ezeket az apró fekete magokat. De vajon valóban érdemes megszabadulni tőlük? Nos, a válasz nem. A görögdinnye magja rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz, melyek rendkívül jótékony hatással lehetnek szervezetünkre. Ha eddig te is állandóan kiköpted a magokat, talán érdemes lenne megfontolnod, hogy legközelebb elfogyasztod őket, még akkor is, ha első hallásra talán hihetetlenül és döbbenetesen hangzik a magokban rejlő erő. Ha kíváncsi vagy, pontosan milyen hatást is gyakorolnak testünkre, olvass tovább!

Rengeteg tanulmány készült már a görögdinnyemag szervezetre gyakorolt hatásairól, melyek bebizonyították, hogy ezek az aprócska fekete magok képesek enyhíteni az izomfájdalmat, javítják a bőr állapotát és akár a rák kialakulásának kockázatát is csökkenthetik. Lauren Manaker, dietetikus szerint a magok elfogyasztása nemcsak biztonságos, de egyenesen egészséges is, hiszen rengeteg tápanyagot tartalmaznak.
Kattints a további képekért!

Zöldség vagy gyümölcs? Tényleg Görögországból származik? Íme 10 + 1 érdekesség a nyár kedvencéről, amit csak nagyon kevesen ismernek.

Leadfotó: Pexels, forrás: dailymail.co.uk

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...