Lifestyle

Ezeket a növényeket ültesd, ha magadhoz akarod csalogatni a pillangókat: csodát művelnek majd a kerteddel

A pillangók nem csupán ámulatba ejtően szépek, de megvan a maguk praktikus haszna is, hiszen segítik a növények beporzását.

Könnyűszerrel magadhoz vonzhatod őket

Ki ne imádná, amikor színpompás pillangók repkednek a kertjében? Az apró látogatók nem pusztán "vizuális díszítőelemek" a kertben: megvan a maguk praktikus haszna is, hiszen segítik a növények beporzását. Ha szeretnéd, hogy nálad is minél nagyobb számban megjelenjenek, akkor tudatosan olyan növényeket kell a kertedbe telepítened, melyekkel könnyűszerrel magadhoz vonzhatod őket. Lapozd fel galériánkat: azonnal eláruljuk, pontosan milyen növényekkel kell feldobnod a repertoárodat, ha magadhoz akarod csalogatni a szárnyas kis vendégeket!

1. Füzéres díszcsorba A növény az amerikai prérin őshonos, de mára nálunk is meghonosodott. Virágai lila színűek, s felülről lefelé kezdenek nyílni. Virágzáskor rendszerint méheket és pillangókat is vonzanak. Kedveli a napos helyeket, s ha csoportosan ülteted, még impozánsabb látványt nyújt - hívja fel rá a figyelmet a Blikk.
Kattints a további képekért!

Azt gondolod, a kullancs csak az erdőben van jelen, és a kertedben nem jelenhet meg? Nagyon is tévedsz, de van egy növény, amit kifejezetten gyűlölnek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Fashion&Beauty
Ha te is szereted kipróbálni a konyhádban fellelhető, természetes alapanyagokat a bőrápolás során, akkor a rizslisztet is érdemes kipróbálnod!
Lifestyle
Bár a legnépszerűbb fogyókúrás ital kétségkívül az almaecetes- és a citromos víz, a TikTok-on most egy másik zsírégető „csodaszer” is felbukkant, amit az emberek előszeretettel fogyasztanak, ugyanis...
Lifestyle
Valószínűleg te is sokszor hallottad már, milyen fontos a folyadékbevitel a nyári hőségben, de gondoltad volna, hogy az sem mindegy, milyen ételeket fogyasztasz ilyenkor?