Egészség

5 tünet, mely a hormonális egyensúly felborulására utalhat

A hormonális egyensúly felborulása számos embert érint, az egyik legnagyobb probléma pedig, hogy jellemzően sokféle tünettel járhat, melyek gyakran összetettek és nehezen azonosíthatók.

Fizikai és mentális tünetekkel is járhat

A hormonok számos fontos folyamatot szabályoznak testünkben, beleértve az anyagcserét, az alvást, a hangulatot és a reprodukciót, ezért a hormonális egyensúly felborulása bizony súlyos egészségügyi kockázatokat vonhat maga után. Az egyensúlyhiány több tényező hatására kialakulhat, beleértve az életmódot, a stresszt, az étrendet és a genetikai hajlamot. A hormonális egyensúly hiánya nem csak testi tüneteket okozhat, hanem mentális és érzelmi változásokkal is járhat, nagyon fontos tisztában lennünk azokkal az intő jelekkel, melyek a hormonok egyensúlyának felborulására utalnak. Nagyon fontos időben elismerni és kezelni az egyensúlyhiányt, hogy megelőzzük az esetleges súlyosabb egészségügyi problémákat. Olvass tovább, hogy megtudhasd, mely tünetekre érdemes odafigyelni!

1. Szabálytalan menstruáció A szabálytalan menstruáció gyakori tünete lehet a hormonális egyensúlyhiánynak. A menstruációs ciklus szabályozásában számos hormon vesz részt, ha pedig ezek egyensúlya felborul, az befolyásolhatja a menstruációs rendszer működését. Például az ösztrogén és a progeszteron hormonok szintjének változása okozhat különféle ciklusproblémákat. A szabálytalan menstruáció figyelembe vétele fontos lépés lehet a hormonális egyensúlyhiány diagnosztizálásában és kezelésében. A szabálytalan menstruációval járó egyéb tünetek, mint például fájdalom vagy rendszertelen vérzés, további információkat szolgáltathatnak a hormonális egyensúly felborulásáról.
Kattints a további képekért!

Van egy népszerű ital, amit bár rengetegen fogyasztanak napi rendszerességgel, sokan mégsem tudják, hogy már egy doboznyi is belőle óriási kárt tehet szervezetünkben, főleg vesénket illetően.

Leadfotó: Pexels, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Egészség
Sztárok
A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a házigazda németektől az Európa-bajnokság A csoportjának szerdai mérkőzésén Stuttgartban. A mérkőzést Hajdú B. István közvetítette.
Sztárok
Egyetlen személy van csupán, akivel Harry herceg úgy érzi, hogy igazán őszinte lehet, sokak meglepetésére ez az illető pedig nem a felesége.
Fashion&Beauty
Gal Gadot alakja négy gyermek után is tökéletes, ami a klasszikus, testhezálló kis fekete ruha csak még jobban kihangsúlyoz.