Egészség

Ha ezt látod a kezeden vagy a lábadon, nagy eséllyel cukorbeteg vagy: ez a diabétesz egyik legárulkodóbb jele

A bőrgyógyász szerint van egy árulkodó jel, ami a kezek vagy a lábak bőrfelületén jelentkezik, és ami a magas vércukorszintre utalhat, ám sokan figyelmen kívül hagyják ezt a szimptómát.

Figyelmeztető tünet

Az Egyesült Királyságban a cukorbetegség leggyakoribb típusa a 2-es típusú diabétesz, ami hazánkban is rengeteg embert érint. A 2-es típusú cukorbetegség esetén a szervezet nem termel elegendő inzulint, ám sokan évekig élnek ezzel az állapottal anélkül, hogy észrevennék, mivel a korai tünetek kevésbé feltűnőek, vagy egyáltalán nem is jelentkeznek. A bőrgyógyász szerint azonban van egy apró jel, ami a kezek és/vagy a lábak bőrfelületén üti fel a fejét, és ami a magas vércukorszintre utalhat - utóbbi, mint azt tudjuk, a diabétesz tünete. Galériánkból megtudhatod, hogy Jeremy Brauer New York-i bőrgyógyász szerint mi is pontosan ez az "elváltozás", amiből a magas vércukorszintre következtethetünk!

Brauer szerint az ember bőrének szerkezete, a jó vagy a rossz minőségű és tapintású bőr sok mindent elárul az illető egészségéről, és van egy tünet, ami tipikusan a kezek vagy a lábak bőrfelületén üti fel a fejét, és ami arra enged következtetni, hogy az érintettnek problémája van a vércukorszintjével.
Kattints a további képekért!

Ha te, esetleg a párod is küzd ezzel az idegtépő problémával, akkor most eláruljuk, mit kell innotok lefekvés előtt, hogy a horkolással ne ébresszétek fel a körülöttetek lévőket.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Vilmos herceget nagyon bántja, hogy családtagjai gonosz ragadványnevet találtak ki neki, amivel olykor-olykor cukkolni szokták őt.