Az egészségeddel játszol, ha nem tartod be ezeket a szabályokat ebédnél

Sokan a reggelit tartják a nap legfontosabb étkezésének, pedig az ebéd éppen ugyanolyan fontos.

Ezeket a szabályokat be kell tartanod az egészséged érdekében

Mi is gyakran írunk a reggeli fontosságáról. A nap első étkezése pótolja az éjszaka folyamán felhasznált tápanyagokat és beindítja az anyagcserét. Ha kihagyjuk a reggelit, a szervezetünk „éhség” üzemmódba kapcsol, és lelassul az energiafelhasználás.

Ez azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát égetünk el és könnyebben hízunk. Persze sokan a nagy rohanásban az ebédre sem szánnak kellő időt, pedig ez hatalmas hiba.

Ez az étkezés is segít fenntartani a vércukorszintet, az energiaszintet és a jóllakottság érzetet. Ha kihagyod az ebédet, akkor nemcsak éhes leszel, hanem számos negatív hatást is kiválthatsz a testedben és az agyadban. A galériánkban mindent megmutatunk, hogy mire érdemes figyelned!

Ha nem eszel ebédet, akkor a vércukorszinted lecsökken, ami ingerlékenységet, fejfájást, szédülést, koncentrációzavart és fáradtságot okozhat. Egy nehéz nap folyamán pedig erre van a legkevésbé szükségünk.
Kattints a további képekért!

A reggeli nálad is általában csak egy bögre kávét jelent?

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Rájuk fokozottan igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ettől még persze nem biztos, hogy elakadt a békülési folyamat Majka és Curtis között.
Sztárok
T. Danny, azaz Telegdy Dániel többszörösen bebizonyította, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors: rapperként sikert sikerre halmoz, a Dancing with the Stars negyedik évadában pedig azt is...
Sztárok
Bradley Cooper ma már óriási hírnevet tudhat magáénak szerte a világon, de gondoltad volna, hogy karrierje kezdetén még hazugságokhoz is folyamodott, hogy megkaphasson egy szerepet? Méghozzá nem is...