Egészség

Korábban kezdődik az őszülés, ha hiányzik ez a vitamin a szervezetedből

Sajnos egyre többen küzdenek korai őszüléssel, melynek több tényező is állhat a hátterében, mindenképpen fontos viszont szót ejteni arról, hogy egy bizonyos vitamin is óriási szerepet játszhat az őszülési folyamat lelassításában.

Kulcsszereplő az őszülést tekintve

A vitaminok elengedhetetlenek szervezetünk egészséges működésének fenntartásához, mindegyik típus más és más szerv és testrész egészségének megőrzéséért felelős. Kevesen tudják, a B12-vitamin viszont kulcsszereplő az őszülés lelassításában, a szervezetünkben lévő B12-vitamin mennyisége ugyanis azt is meghatározhatja, milyen hamar és milyen ütemben kezdünk is el őszülni. Ha kíváncsi vagy, hogyan képes egyetlen vitamin befolyásolni hajunk őszülését, akkor olvass tovább!

A B12-vitamin felelős a DNS-megújításért, amely kulcsfontosságú minden sejtünk számára, beleértve a hajhagymáinkban található sejteket is. A hajhagymák a hajszálak töveinél találhatóak, feladatuk, hogy segítik rögzíteni hajszálainkat a fejbőrhöz. A hajhagymák melanint termelnek, melyek hajunk természetes színét adják, ahhoz pedig, hogy ezek a hajhagymák egészségesen működhessenek, oxigénre és a vérsejtek által szállított tápanyagokra van szükség.
Kattints a további képekért!

Aki járt már gyógyvizes fürdőben, az jól tudja, hogy a gyógyvíz minősítésű medencéknél mindig jelzik az ajánlott fürdési időt, ami jellemzően 20-30 perc, ám ezt a szabályt jó, ha a vendégek tizede betartja.

Leadfotó: 123rf, forrás: brightside.me

Oldalak

Egészség
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.