Egy hónapig voltak vegánok, ez játszódott le a szervezetükben

Ugye nagy különbség van a vegetáriánus, és a vegánok között, mert utóbbiak nem csak a húst iktatják ki az étrendjükből.

Sokan teljesítették a Veganuár elnevezésű kihívást

A vegánok olyan emberek, akik nem fogyasztanak semmilyen állati eredetű terméket. Bizony ebbe beletartozik a tojás, illetve a tejtermékek, de még a méz is.

A vegánok többféle okból választják ezt az életmódot. Néhányan az állatok jogaiért és védelméért teszik, mert úgy gondolják, hogy az állatoknak is vannak érzéseik, szükségleteik, amelyeket tiszteletben kell tartani. Mások az egészségükért vagy a környezetért döntenek így, mert tudják, hogy a növényi étrend jótékony hatással van a szervezetükre és a bolygónkra.

A vegánok zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket, hüvelyeseket, dióféléket, olajos magvakat, gombákat, és ehhez hasonló ételeket fogyasztanak. Azonban mi történik a szervezetünkkel, ha átállunk? A galériánkból kiderül!

Ahogyan a Házi Patika is megemlíti, Jane Land és Matthew Glover 10 évvel ezelőtt hívta életre a Veganuár elnevezésű kihívást, amelynek lényege, hogy januárban csak vegán, azaz növényi alapú ételeket fogyasztanak azok, akik csatlakoznak. Van olyan is, aki ekkor száraz januárt csinál, vagyis az ünnepek után nem iszok alkoholt. Előbbi ugye azért nagyobb kihívás.
Kattints a további képekért!

Az év eleji időszakban sokan vágnak bele valamilyen új diétába, ezzel is hozzájárulva az egészségesebb életmódhoz.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
A Mirror információ szerint Harry rájöhetett, hogy túl messzire ment a múltban a családjával szemben megfogalmazott kritikákkal, ezért a herceg állítólag jelenleg mást sem csinál, csak folyamatosan...
Sztárok
Tóth Gabi bizony tudja Puzsér Róbert telefonszámát, és néha üzenetet is szokott küldeni a kritikusnak. Hát, ők biztosan nem lesznek barátok a jövőben.
Utazás
Az Európai Bizottság európai városokat vizsgált. Szóba került a biztonság is, és egy magyar város is felkerült a listára, mint kevésbé biztonságos hely.