Súlyos büntetést kaphat minden magyar háztulajdonos, mert erről a jogszabályról alig tudnak

Van bőven jogszabály, amiről ha későn értesülünk, akkor elég borsos büntetésbe szaladhatunk bele. Ezt a Közterület Felügyelet figyeli, hogy betartjuk-e.

Nagyon kevesen tudnak róla, hogy erre figyelni kell

Aki nem tud tájékozódni a világban, vagy elég rosszul megy ez neki, annak ott van a Google maps. Ettől függetlenül a saját környékünkön illik tudni, hogy milyen utcán vannak a környékünkön, vagy honnan kezdődik a számozás.

Persze a számozás miatt sokszor be tudnak kavarodni az emberek, mert rengetegen nem teszik ki. házszámok nemcsak az ingatlanok azonosítását segítik, hanem a közterületi szolgáltatások (például mentők, tűzoltók, rendőrség, posta, futár) hatékony működését is.

Azonban mit mond ki a jogszabály, és mennyi lehet a büntetés, az a galériánkból kiderül!

Ahogy fent említettük, a házszám megjelentése nem csak azért fontos, mert lehet az ételfutár először a szomszédhoz fog becsengetni a pizzánkkal.
Kattints a további képekért!

A fővárosban csaknem 100 ezer forinttal kell többet fizetni az albérletekért. A legdrágább vidéki város Debrecen, ahol átlagosan 220 ezer forintot kérnek egy lakásért havonta.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...