Sztárok

Nem tartotta fontosnak a monogámiát: Fülöp herceg ezzel a híres magyar nővel csalta meg II. Erzsébetet

Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig tartotta fontosnak, hogy ragaszkodjon a monogámia követelményéhez.

Nagy idők nagy tanúi voltak

2021 áprilisában távozott az élők sorából Fülöp edinburgh-i herceg, akit másfél esztendővel később hitvese, II. Erzsébet királynő is követett a sírba. Legendás frigy volt az övék: nagy idők nagy tanúi voltak, hosszú, fordulatos és küzdelmes évtizedeket éltek le egymás mellett, mindeközben pedig hihetetlenül erős szövetség bontakozott ki kettejük között. Fülöp valóban a néhai uralkodónő ereje és támasza volt: biztosra vehetjük, hogy Erzsébet királynő nem tudta volna ennyire magas színvonalon ellátni szerteágazó közfeladatait, ha Edinburgh hercege nem teremti meg az ehhez szükséges hátországot és támogatást. Arról persze ma már egyre kevesebb szó esik, hogy Erzsébet királynő és Fülöp kapcsolata - bármit is sugallt a felszín - mégsem volt makulátlan: a herceg mindig is rajongott az ellenkező nem képviselőiért, és akkor sem ragaszkodott mindig, minden körülmények között a monogámia követelményéhez, amikor a királynő férjévé lépett elő.

A herceg - cimboráival együtt - sokáig kicsapongó életet élt, de akkor sem vetette meg a vonzó nők társaságát, amikor feladta agglegényéletét, és megállapodott a világ leghíresebb uralkodónője mellett. Dr. Piers Brendon történész szerint Bowes-Lyon Erzsébet brit királyné, II. Erzsébet édesanyja nehezményezte szoknyavadász veje életvitelét. Fülöp állítólag úgy tört borsot anyósa orra alá, hogy télen lekapcsoltatta a fűtést az anyakirályné szobájában, aki emiatt elhagyta a palotát, így Edinburgh hercegének nem kellett többé attól tartania, hogy bárki is felrója neki a tivornyázásait - idézi fel a Blikk.
Kattints a további képekért!

Majdnem két éve annak, hogy a néhai királynő utoljára kilépett a Buckingham-palota erkélyére a platina jubileumi ünnepsége során, az viszont csak most derült ki, milyen megható telefonbeszélgetés előzte ezt meg.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Utazás
Ettől a hónaptól nagy változás lépett életbe az Európai Unió friss rendelete miatt. Előbb vagy utóbb minden autóst érinteni fog.
Home&Design
Ne félj kísérletezni, és bátran cseréld le a megszokott színeket új, inspiráló árnyalatokra!