Sztárok

Nem tartotta fontosnak a monogámiát: Fülöp herceg ezzel a híres magyar nővel csalta meg II. Erzsébetet

Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig tartotta fontosnak, hogy ragaszkodjon a monogámia követelményéhez.

Nagy idők nagy tanúi voltak

2021 áprilisában távozott az élők sorából Fülöp edinburgh-i herceg, akit másfél esztendővel később hitvese, II. Erzsébet királynő is követett a sírba. Legendás frigy volt az övék: nagy idők nagy tanúi voltak, hosszú, fordulatos és küzdelmes évtizedeket éltek le egymás mellett, mindeközben pedig hihetetlenül erős szövetség bontakozott ki kettejük között. Fülöp valóban a néhai uralkodónő ereje és támasza volt: biztosra vehetjük, hogy Erzsébet királynő nem tudta volna ennyire magas színvonalon ellátni szerteágazó közfeladatait, ha Edinburgh hercege nem teremti meg az ehhez szükséges hátországot és támogatást. Arról persze ma már egyre kevesebb szó esik, hogy Erzsébet királynő és Fülöp kapcsolata - bármit is sugallt a felszín - mégsem volt makulátlan: a herceg mindig is rajongott az ellenkező nem képviselőiért, és akkor sem ragaszkodott mindig, minden körülmények között a monogámia követelményéhez, amikor a királynő férjévé lépett elő.

A herceg - cimboráival együtt - sokáig kicsapongó életet élt, de akkor sem vetette meg a vonzó nők társaságát, amikor feladta agglegényéletét, és megállapodott a világ leghíresebb uralkodónője mellett. Dr. Piers Brendon történész szerint Bowes-Lyon Erzsébet brit királyné, II. Erzsébet édesanyja nehezményezte szoknyavadász veje életvitelét. Fülöp állítólag úgy tört borsot anyósa orra alá, hogy télen lekapcsoltatta a fűtést az anyakirályné szobájában, aki emiatt elhagyta a palotát, így Edinburgh hercegének nem kellett többé attól tartania, hogy bárki is felrója neki a tivornyázásait - idézi fel a Blikk.
Kattints a további képekért!

Majdnem két éve annak, hogy a néhai királynő utoljára kilépett a Buckingham-palota erkélyére a platina jubileumi ünnepsége során, az viszont csak most derült ki, milyen megható telefonbeszélgetés előzte ezt meg.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...