Tudod, melyik magyar finomságot nevezték el Andrássy Gyuláról? Imádta ezt az ételt a gróf

Andrássy Gyula gróf imádta a hazai gasztronómiát. Ez volt az egyik kedvenc finomsága, amiből bármennyit meg tudott enni.

Meg is értjük, mivel nagyon isteni

Andrássy Gyula amibe belefogott, abban igyekezett kimagasló lenni. Gróf, politikus, a Magyar Tudományos akadémia tagja. Miután befejezte a jogi tanulmányit Franciaországba utazott, ahonnan hazaérve bőven részt vállalt a haza közéletben.

1849 nyarán a magyar kormány konstantinápolyi nagykövete lett. A világosi fegyverletétel után eljárt a török kormánynál a menekültek érdekében. 1851-ben halálra ítélték, így száműzetés várt rá.

Párizsban telepedett le, és szakítva korábbi nézeteivel, az Ausztriával történő megegyezésért szállt síkre. 1858-ban végül amnesztiát kapott és hazatérve Deák Ferenc köréhez csatlakozott. A kiegyezést követően ő lett az első miniszterelnök és egyben honvédelmi miniszter, és nagy szerepe volt a dualista államrend megteremtésében.

Andrássy Gyula gróf imádta a hazai gasztronómiát. A galériánkból megtudhatjátok, mi volt az egyik kedvence.

Andrássy Gyula élete vége felé háttérbe vonult a politikától. Tekintélyét inkább társadalmi téren gyümölcsöztette.
Kattints a további képekért!

Andrássy Gyula gróf és Erzsébet Amália Eugénia, azaz Wittelsbach Erzsébet, ragadványnevén Sissi kapcsolata meglehetősen bonyolult volt.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.