Menekülni fognak a kertedből a kullancsok, ha ezzel a növénnyel veszed körbe magad

Azt gondolod, a kullancs csak az erdőben van jelen, és a kertedben nem jelenhet meg? Nagyon is tévedsz, de van egy növény, amit kifejezetten gyűlölnek.

Így biztosan el tudod riasztani őket

A kullancsok sajnos nagyon szívós élőlények, táplálék nélkül is évekig életben maradnak. A nőstény kullancsok élete során több ezer petét raknak, és az enyhe tél sem kedvezett annak, hogy kevesebb legyen belőlük.

A fűszálakon, bokrokon és levelek fonákján várják a vérszívás lehetőségét, így nem árt résen lenni. Mindig legyünk zárt öltözetben az erdei kirándulás alatt, akármennyire is meleg van, és használjunk kullancsriasztót.

Rossz hír, hogy a kullancsok már a kertekben is könnyen megjelenhetnek, de a galériánkban megmutatjuk, mely növényt gyűlölik igazán, amivel távol lehet őket tartani.

A kullancsok több olyan kórokozót hordozhatnak, amelyek az ember számára veszélyesek, így nem árt messziről elkerülni, vagy távol tartani a kis vérszívókat.
Kattints a további képekért!

Sajnos köztük van a Lyme-kór is, ami őrülten veszélyes, hogyha nem ismerik fel időben. Az emberek tavasszal könnyebben el is kaphatják a fertőzéseket.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Általában a legtöbb virág vagy növény azért szokott elpusztulni a lakásban, ha nem kap elég fényt, vagy ha nincs eleget öntözve. Nos, utóbbival nem lesz problémád ezeknél a fajtáknál, mivel alig van...
Sztárok
A herceg 8 év együttjárás után tette fel a nagy kérdést Katalinnak, de kiderült, hogy miért várakoztatta ennyi ideig szerelmét.
Lifestyle
Egy nő megosztott egy igen népszerű videót, hogyan száműzte a sajtreszelőt a konyhából. Tehát a videó felkapott, de vajon okos is ez a hack?