Almás-édesburgonyás-kelbimbós serpenyős csirke - Tökéletes kombináció

Az alma, az édesburgonya és a kelbimbó is kiváló ízt ad a csirkének. Ha nem hiszed, olvasd el receptünket és készítsd el a következő fogást! Nem bánod meg!

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 450 g kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
  • 1 tk só
  • 4 szelet vastag szalonna
  • 3 csésze kelbimbó
  • 1 közepes édes burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 alma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk apróra vágott friss kakukkfű
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csésze alaplé
  • 1/2 tk fekete bors

Elkészítés

Olívaolajon a besózott és felkockázott csirkemellet nagyjából 5 perc alatt pirítsuk meg. Tegyük ki a húst egy tányérra, a serpenyőben pedig süssük meg a felaprított szalonnát. Ha megsült, egy papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük ki, a serpenyőben pedig hagyjunk egy kicsit a kisült zsírból és erre szórjuk rá a megtisztított és félbevágott kelbimbót, a hagymát és a felkockázott édesburgonyát. Sózzuk meg, majd kevergetve pároljuk 8-10 percig. Ezt követően jöhet hozzá a felkockázott alma, a bors, a kakukkfű és a fahéj, végül pedig a húsleveslé. Ezután pár percre tegyük bele vissza a félretett húst és a szalonnát, majd tálalhatjuk.

Fotó: aliinthevalley.com

Oldalak

Lifestyle
Alaposan megváltozott a hatalmas ingatlan, ahol a Reszkessetek, betörők című alkotást felvették. A tulajdonos persze igyekezett nem teljesen átalakítani az ikonikus helyszíneket.
Sztárok
Azahriah lázban égett a Puskás Aréna, mivel a fiatal előadó háromszor is színpadra állt. Annyi biztos, hogy az előadó nem spórolt az energiáival.
Lifestyle
A lassú számítógép olyan, mintha hosszú perceket venne el az életünkből, mire betöltenek a programok, vagy az operációs rendszer. Erre persze az egyik rossz szokásunk is rátehet egy lapáttal.