Magyarországon ezek a leggyönyörűbb rózsakertek, amiket mindenképpen látnod kell

Nem is gondolnád, hogy hazánkban milyen csodálatos rózsakerteket tekinthetsz meg. Most mutatunk neked néhányat, amik biztosan el fognak kápráztatni!

Csapj fel itthoni turistának, és nézd meg ezeket a lenyűgöző rózsakerteket, ha arra jársz

A rózsa a szépség és a szeretet egyik legősibb szimbóluma. A virág színei és formái rendkívül változatosak, de ez nem is meglepő, mivel több mint 300 fajtáját ismerjük.

A rózsák vadon nőttek Észak-Amerikában, Európában, Északnyugat-Afrikában és Ázsia valamint Óceánia számos részén. A vad rózsafajokat több helyen is termesztették, de a legtöbb kerti rózsa kultúrnövény, amelyet az emberek válogattak ki.

Most a galériánkban mutatunk néhány magyarországi rózsakertet, amik lenyűgözőek, és érdemes megnézni őket, ha arra jártok!

A Csodálatos Magyarország összeállított egy listát, amin előkelő helyet foglal el a Budatétényi Rózsakert. Ez hazánk legnagyobb rózsa génbankja. Az itt fenntartott, ellenőrzött tételek száma 1006, a kiültetett tövek száma 7 ezer. A rózsakertet Dr. Ormos Imre professzor tervezte és 1964-re készült el.
Kattints a további képekért!

Te is arra vágysz, hogy a rózsabokrok tele legyenek színes virágokkal, és mesés illatot árasszanak az egész kertben? Akkor semmiféleképpen se dobd ki ezt a konyhai hulladékot, ugyanis csodákat művel a növénnyel!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Nincs is annál tökéletesebb és gyorsabb reggeli, ha az ember összeüt egy rántottát. Azonban nem mindegy, hogy milyen technikával készíted el.
Egészség
Rengeteg étel van, ami a rák nagy ”ellensége”, de a magyarok egyik kedvenc alapanyagáról kevesen gondolnák, hogy rajta van ezen a listán.
Utazás
Légitaxik repkednek majd az égen a párizsi olimpia alatt.