Recept

Laktató, lusta leves 20 perc alatt: Japán rámen, az egyszerű ételek királynője

Egy igazi „mindent bele” étel, amit te is imádni fogsz!

Rámen leves

Hozzávalók:

  • 700 ml csirkehúsleves alaplé
  • 400 g csirkemell vagy sertéshús
  • 375 g rámen tészta
  • 4 ek szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk szezámolaj
  • 1 tk Worcestershire szósz
  • 1 tk cukor
  • egy csipet chilipor
  • egy kis darab gyömbér
  • 100 g bébispenót
  • 4 ek csemegekukorica (konzerv)
  • 4 főtt tojás
  • 1 lap nori (tengeri hínár)
  • újhagyma vagy mogyoróhagyma
  • szezámmag

Elkészítés:

Forraljuk fel a csirkehúsleves alaplét a 3 gerezd felezett fokhagymával, a szójaszósszal, a Worcestershire szósszal, egy kis reszelt gyömbérrel, a chiliporral, valamint 300 milliliter vízzel, majd forrás után alacsony lángon főzzük az egészet további 5 percig. Adjuk hozzá a cukrot, a tésztát pedig főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint, szűrjük le és tegyük félre. A húst vágjuk szeletekre, és barnulásig pirítsuk 2 teáskanál szezámolajban. Negyedeljük a hozzávalókat: helyezzünk a tányérokba a tésztából, rakjuk a tetejére a hús, a spenótot, a kukorica, valamint a tojás negyedét. Forraljuk fel újra a levest, és öntsük a tányérokba, majd az egész tetejére rakjunk a nori lapból, az apróra vágott hagymából, valamint a szezámmagból ízlés szerint.

További két leves receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
Össznépi felháborodáshoz vezetett a közkedvelt magyar zenei előadó, Judy pikáns fotója.
Egészség
Az utóbbi években elsöprő népszerűségre tettek szert az elhízás ellen kifejlesztett gyógykészítmények. A tudósok most ezek egyikét, a különösen felkapott Wegovy-t vették górcső alá.
Utazás
Nem pusztán Magyarországon, hanem Európa számos más államában felmerült a kötelező sorkatonaság visszavezetésének lehetősége.