Recept

Nincs jobb egy örök klasszikusnál: Íme az eredeti bácskai rizses hús receptje

Egy filléres, mégis ízletes étel.

Rizses hús

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 400 g rizs
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 2 fej hagyma
  • 2 ek zsír
  • 2 ek fűszerpaprika
  • só, bors

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és az összetört fokhagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is. Amikor a lapocka már kezd kifehéredni, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, valamint a tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát is. A tűzre visszatéve beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot is, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús már puha, felöntjük az egészet vízzel, és beletesszük a rizst is. Hagyjuk összefőzni a hozzávalókat, amikor pedig a rizs már puha, el is készültünk az étellel.

További két magyaros ételért lapozz!

Oldalak

Recept
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.