Egészség

Erről tudnod kell, mielőtt szedni kezdenéd: fény derült a népszerű elhízás elleni szer komoly mellékhatásaira

Az utóbbi években elsöprő népszerűségre tettek szert az elhízás ellen kifejlesztett gyógykészítmények. A tudósok most ezek egyikét, a különösen felkapott Wegovy-t vették górcső alá.

Csaknem 18 ezer alanyt vizsgáltak meg

A Nordisk által gyártott GLP-1-készítmény épp irigylésre méltó népszerűsége miatt van már hosszabb ideje a kutatók figyelmének középpontjában. A Novo Nordisk által finanszírozott új tanulmány egy 17 600 alanyt felölelő vizsgálat eredményeit ismerteti. A kutatás résztvevői valamennyien betöltötték a 45. életévüket, és a szív- és érrendszeri betegségek kockázati csoportjába tartoztak, továbbá túlsúllyal küzdöttek, vagy kifejezetten elhízottnak minősültek. A szakemberek 2018 és 2021 között végezték a kutatást, mely több országra is kiterjedt. Nyisd meg galériánkat, azonnal ismertetjük a meglepő eredményeket!

A szakértők azt találták, hogy aki a Wegovy fő komponensét, a szemaglutidot szedte, az 65 héten át folyamatosan fogyott, s a folyamat négy teljes éven át megfigyelhető volt. A résztvevők átlagosan 10 százalékot adtak le a testsúlyukból.
Kattints a további képekért!

Azt viszont továbbra sem árulta el a brit király, hogy milyen típusú daganattal kezelik.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Egészség
Sztárok
Austin Butler, az Elvis című életrajzi mozi címszereplője több ízben is megfordult már Magyarországon. A 32 éves filmcsillagot valósággal elvarázsolta a magyar főváros.
Lifestyle
Pedig hidd el, a feladvány korántsem annyira bonyolult, amilyennek első blikkre tűnik!
Lifestyle
A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.