Egészség

Ez az egyik legfontosabb vitamin, a legtöbben mégsem szedik

Bár legtöbben rendszeresen szedünk vitaminokat, bizony akadnak olyanok is, melyeknek a fontosságáról hajlamosak lehetünk megfeledkezni.

Édesanyák, figyelem!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2990 Ft-os áron ide kattintva vásárolhatók!

A konferencián jelenlévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány, valamint további értékes ajándékokkal készülünk.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Mindannyiunknak szüksége van rá

Egy egészséges testnek számos tápanyagra van szüksége, beleértve a vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat is. Ezek között is vannak olyanok, melyek kiemelkedő fontossággal bírnak, mégsem vagyunk tudatában ennek, ezért nem is juttatjuk olyan gyakran a szervezetünkbe, mint a közismertebb vitaminokat, ásványi anyagokat. Ilyen a K-vitamin is, mely nem csupán a csontok egészségének fenntartásában játszik kulcsfontosságú szerepet, hanem számos más területen is pozitív hatással van a szervezet működésére. Ha kíváncsi vagy, miért lenne érdemes a mindennapi étrended részévé tenni ezt a nélkülözhetetlen vitamint és pontosan milyen ételeken keresztül juttathatod egyszerűen a szervezetedbe, akkor olvass tovább!

1. Csontok erősítése A K-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik a csontok egészségében. Az Oregon State University által közzétett tanulmány szerint a K-vitamin segít aktiválni az osteokalcint, egy fehérjét, amelyet az osteoblasztok (csontképző sejtek) termelnek. Az osteokalcin segít megkötni a kalciumot, ami az ásványi anyagok lerakódásához szükséges alapvető elem. A K-vitamin ennek a folyamatnak a támogatásával nemcsak megerősíti a csontok szerkezetét, hanem segíti az új csontszövet kialakulását, javítja a csontsűrűséget, és csökkenti a törések kockázatát is.
Kattints a további képekért!

Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.

Leadfotó: 123rf, forrás: healthshots.com

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Egészség
Lifestyle
Pedig hidd el, a feladvány korántsem annyira bonyolult, amilyennek első blikkre tűnik!
Lifestyle
A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.
Home&Design
Mutatjuk a leglátványosabb fali csempe típusokat, amelyek egytől egyig különlegessé tehetik a konyhádat.