Ez aztán nem égő! - Így hámozd meg "balesetmentesen" a főtt krumplit

Jártál már úgy, hogy pár szem krumpli "kifogott" rajtad, mert több gond volt a hámozással, mint a főzéssel? Ha igen, ha nem, ez az egyszerű "píling" módszer megkönnyíti a dolgodat a konyhában, csak kövesd az utasításokat, és nézd meg a videót!

1. lépés

Vedd kezedbe a nyers krumplit és óvatosan vágd körbe a héját! Ügyelj rá, hogy a két vágás találkozzon (a kép jól illusztrálja)! Vigyázz, hogy ne nyomd túl erősen a kést, mert elvághatod a kezed és ketté szeled a krumplit is!

2. lépés

Ha bevágott krumplikat tedd vízzel teli lábosba, önts rá forró vizet és hagyd főni!

3. lépés

Ha levetted a tűzről a főtt krumplikat, szűrd le a rajtuk levő lét, majd engedj rájuk hideg vizet, hogy könnyedén le tudd húzni a héjukat!

4. lépés

Húzd le a krumpli héját a bevágás mentén!

A második oldara kattintva megnézheted a szemléltető videót is!

Fotó: youtube

Oldalak

Fashion&Beauty
Ha te is szereted begöndöríteni a hajad, valószínűleg rengetegféle módszert kipróbáltál már a hajsütővastól kezdve egészen a hőmentes formázó eszközökig. Néhány alapvető szabályt viszont mindenképpen...
Sztárok
Rengeteg szabály és előírás határozza meg a brit királyi család életét, de gondoltad volna, hogy vannak olyan ételek is, melyeket egyenesen tilos fogyasztaniuk?