Sztárok

5 lebilincselően izgalmas tény Jane Austenről - A legendás írónőnek regényszerű fordulatokat tartogatott az élet

Jane Austen legendás regényíró munkásságáért egy egész világ rajong, akad viszont néhány különösen érdekes részlet az életében, mely még a legnagyobb rajongókat is megdöbbentheti.

Édesanyák, figyelem!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek ide kattintva vásárolhatók!

A konferencián jelenlévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány, valamint további értékes ajándékokkal készülünk.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Örökre beírta nevét a világirodalom nagyjai közé

Jane Austen, a 19. századi angol irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, olyan mesterműveket alkotott, amelyek örökre beírták nevét a világirodalom nagyjai közé. Jane viszont nem csak regényei miatt volt nagyon érdekes nő, számos érdekesség és rejtély kíséri életét és hagyatékát, melyekről csak nagyon kevesen tudnak. Jane műveinek alapvető témái, mint a szerelem, a társadalmi rang és a családi kötelékek, mélyen gyökereznek saját életében és tapasztalataiban. Írásai nemcsak az ő korának tükröződései, hanem mai napig relevánsak és inspirálóak. Ha kíváncsi vagy Jane Austen életének minden apró titkos részletére és szeretnél minél több kevesek által ismert érdekességet megtudni az írónőről, akkor olvass tovább!

1. Névtelenül jelentette meg műveit Jane élete során négy nagy regénye is publikálásra került, ám egyik sem a nevével. Első könyve, az Értelem és érzelem „A Lady”, vagyis „egy hölgy” álnéven jelent meg, míg következő három művénél annyit tüntettek fel, hogy az Értelem és érzelem szerzőjének tollából származik a regény. Az írónő kiléte csak halálát követően, a Meggyőző érvek és A klastrom titka című könyvek publikálásakor került azonosításra.
Kattints a további képekért!

Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.

Leadfotó: Getty Images, forrás: proofed.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Sztárok
Fashion&Beauty
Üdítő, szexi és merész: Ez a 2024-es nyár legmenőbb hajtrendje!
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.