Lifestyle

Eddig mindenki rosszul csinálta: így kell valójában helyesen használni a sütőpapírt, hogy ne ragadjon rá a tésztára

Bár sok ember azt gondolja, hogy a sütőpapírt nem lehet rosszul használni, tévednek: bármennyire egyszerűnek és elronthatatlannak tűnik ugyanis az alkalmazása, néhányan még így is helytelenül teszik a tepsibe.

Te vajon jól csináltad eddig?

A sütőpapír ma már szinte minden háztartásban megtalálható, nem véletlenül, hiszen egy igazán hasznos találmányról van szó, amely megkönnyíti a dolgunkat a konyhában. Segítségével nem ragadnak a tepsibe és a tortaformába a sütést igénylő finomságok, de előnyei közé tartozik az is, hogy kevesebbet kell mosogatni, miután elkészültünk a piskótákkal, kenyerekkel. Igen ám, de sokszor előfordul, hogy miközben épp próbáljuk kibélelni a sütőformát, a papír összeugrik, és nem simul megfelelően a tepsibe. Ez azért van, mert helytelenül használjuk a sütőpapírt - szerencsére azonban létezik egy olyan trükk, mellyel megkönnyíthetjük a folyamatot, és ezt a konyhai praktikát alkalmazva nem kell többé azon agyalnunk, hogyan tarthatjuk a helyén a papírt, ami ezentúl nem fog ráragadni a tésztára. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Az, hogy a sütőpapír tökéletesen illeszkedjen a formába azért is nagyon fontos, hogy a nyers tészta ne tapadjon a tepsi/edény oldalára, ugyanakkor ha nincs pont méretre szabva, akkor sütés közben a papír kilógó része könnyen meg is éghet.
Kattints a további képekért!

Az étkezés időzítése és az élelmiszerek megfelelő fogyasztása fontos szerepet játszik emésztőrendszerünk egészségének fenntartásában, ezért egyáltalán nem mindegy, mit mikor is fogyasztunk pontosan.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.