Lifestyle

Eddig mindenki rosszul csinálta: így kell valójában helyesen használni a sütőpapírt, hogy ne ragadjon rá a tésztára

Bár sok ember azt gondolja, hogy a sütőpapírt nem lehet rosszul használni, tévednek: bármennyire egyszerűnek és elronthatatlannak tűnik ugyanis az alkalmazása, néhányan még így is helytelenül teszik a tepsibe.

Te vajon jól csináltad eddig?

A sütőpapír ma már szinte minden háztartásban megtalálható, nem véletlenül, hiszen egy igazán hasznos találmányról van szó, amely megkönnyíti a dolgunkat a konyhában. Segítségével nem ragadnak a tepsibe és a tortaformába a sütést igénylő finomságok, de előnyei közé tartozik az is, hogy kevesebbet kell mosogatni, miután elkészültünk a piskótákkal, kenyerekkel. Igen ám, de sokszor előfordul, hogy miközben épp próbáljuk kibélelni a sütőformát, a papír összeugrik, és nem simul megfelelően a tepsibe. Ez azért van, mert helytelenül használjuk a sütőpapírt - szerencsére azonban létezik egy olyan trükk, mellyel megkönnyíthetjük a folyamatot, és ezt a konyhai praktikát alkalmazva nem kell többé azon agyalnunk, hogyan tarthatjuk a helyén a papírt, ami ezentúl nem fog ráragadni a tésztára. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Az, hogy a sütőpapír tökéletesen illeszkedjen a formába azért is nagyon fontos, hogy a nyers tészta ne tapadjon a tepsi/edény oldalára, ugyanakkor ha nincs pont méretre szabva, akkor sütés közben a papír kilógó része könnyen meg is éghet.
Kattints a további képekért!

Az étkezés időzítése és az élelmiszerek megfelelő fogyasztása fontos szerepet játszik emésztőrendszerünk egészségének fenntartásában, ezért egyáltalán nem mindegy, mit mikor is fogyasztunk pontosan.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A McDonald's olyan taktikát vet be, ami teljesen egyedülálló a piacon. Emiatt lehet mindenki sorban fog állni a sültkrumpliért!
Utazás
Földrengést észleltek vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben – írja az MTI.
Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.