A fitneszmodellek élete - Tabuk nélkül

Eredményes fitneszmodelleket és edzőjüket kérdeztük életmódjukról, a szuperizmos nő rémképéről és arról, miért éri meg csatlakozni hozzájuk…

Nagyinterjúnkban nem csak drámaian őszinte vallomásokat, tanulságos történeteket és okos, motiváló gondolatokat olvashatunk, hanem egy igazán csajos, mosolyogtató elszólásokkal teli beszélgetés részesei lehetünk a női testformálás témakörében.

Németh Dorottya, a világ legjobbjai közé tartozó hazai fitneszmodellek edzője
Hogyan és milyen céllal alapítottad a fitnesziskoládat?
A férjemmel szerettünk volna létrehozni egy egyedülálló fitnesztermet, ahol ténylegesen személyre szabottan történnek az edzések. Versenyfelkészítéssel is foglalkozunk, a 15 éves nemzetközi és hazai tapasztalataimat szeretném átadni a lányoknak. Egy éve nyitotta meg kapuit a központunk, ez a rövid idő alatt óriási sikereket értünk el. Kiss Virág Európa Bajnok és Világbajnok lett, Demeter Klaudia Európa Bajnok, Molnár Andi világbajnoki 3. helyezett. 2013-ban is várom a lelkes jelentkezőket, akár versenyzői szándékkal, akár csak azzal a céllal, hogy változtatni szeretnének a testükön, az életükön.

Milyen alkatú, korú, nemű emberek járhatnak ide?
Bárki! Nincs nemhez vagy életkorhoz kötve. Például hozzám járnak az X-faktorból jól ismert Apollo23 jóképű és imádnivaló fiúi is. Legyen szó fogyásról, izomtömeg növelésről, vagy csak a mozgás szeretetéről, mindenkit várunk.

Mire számíthatnak a lelkes amatőrök, akik kipróbálnák az edzéseidet?
Minden versenyzőmnek, vendégemnek azt tanácsolom, amikor nekivágunk a felkészülésnek, amit anno mentorom, Béres Alexandra tanácsolt nekem. Ne a kupáért csinálják vagy a tárgynyereményekért. Attól az úttól várjanak valamit, amíg eljutnak odáig, hogy felállhatnak a dobogóra. Ez az életvitel segít tovább küzdeni a holtpontokon és persze ahogy hétről hétre csökkenek a felesleges kilók, úgy nő az önbizalmuk is. Ez egy izgalmas út saját határaink megismeréséhez és túllépéséhez.

Fitneszmodell életükről Hosszú Dóra, Kerekes Krisztina és Potornai Petra versenyzők mesélnek
Hogyan találkoztatok ezzel az edzésmódszerrel?
H.D. : Kiskorom óta szerves része a sport az életemnek, többek között táncoltam, szinkronúsztam, kick boxoltam is. Amikor abbahagytam a versenyszerű sportot, elkezdtem edzőterembe járni és súlyzós edzéseket végezni, hogy formában tartsam magam. Németh Dóri által még jobban beleszerettem ebbe a sportba és életformába.

K.K.: Én is világ életemben a sportok megszállottja voltam. Pár extrém sportot kivéve minden sportot kipróbáltam már. Lassan egy éve, hogy először találkoztam az edzőmmel, aki bevezetett a fitneszvilág rejtelmeibe. Egy reklámban figyeltem fel rá, szimpatikusnak tűnt, és azóta is ő a kedvenc edzőm a világon.

P.P.: Másfél évvel ezelőtt egy újságcikkben olvastam Németh Dorottya fitnesziskolájáról, elkezdtem hozzá járni személyi edzésekre, előtte nem igazán végeztem súlyzós edzéseket. Nagyon megtetszett, már nem is tudnám elképzelni, hogy másfajta edzést végezzek.

Milyen lemondásokkal jár fitneszmodellnek lenni?
H.D.: Rengeteg időt és energiát vesz igénybe. Kevesebb időm jut a családomra, a barátaimra, minden másra. Nyűgösebbek vagyunk a diéta alatt, sokszor kimerültek és ingerültek is. Rengeteg kitartást és akaraterőt követel ez a sport. Az ember kevesebbet shoppingol emellett a sport mellett. Persze több értelmét is látom erre költeni a fizetésem, mint a 48. cipőt megvenni. Pedig imádom a cipőket.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!