Home&Design

Itt a "vignette" trend a lakberendezésben: mit is jelent ez és hogyan csináld?

Bár olykor bonyolultnak tűnhetnek, bizony érdemes figyelemmel kísérni az újabbnál újabb belsőépítészeti trendeket, olykor ugyanis elképesztően zseni megoldásokra bukkanhatunk, amelyek segítségével egyszerűen és olcsón emelhetjük lakásunk vizuális szépségét és árát is egyben.

Beszéljünk az anyai kiégésről!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2900Ft-os áron, ide kattintva vásárolhatók! A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb kötetéből, a "Gyerekek és kütyük - Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?" című könyvből 5 db-ot.

A konferencián jelen lévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Üres térből stíluskavalkád

A belsőépítészek gyakran használják a "vignette" kifejezést, amikor szobákat rendeznek be. De mi is pontosan a vignette, és hogyan tudod beépíteni ezeket a kis stílusos területeket a saját otthonodba, hogy fokozd a kialakítás érdekességét? „Ezek az apró részletek fantasztikus módjai annak, hogy az egyébként üres vagy pusztán funkcionális területet szándékosan stílusossá alakítsuk át” – mondja Kendall Wilkinson, belsőépítész. Egy másik szakértő, Meredith Owen szerint pedig „a vignette egy kis, válogatott tárgyakból álló elrendezés vagy kijelző, amely történetet mesél, hangulatot idéz vagy egy bizonyos témát vagy stílust mutat be. A vignette-ket gyakran használják a belsőépítészetben, hogy vizuális érdekességet, személyiséget és mélységet adjanak a térnek.” Ha neked is van egy üresnek érződő tér az otthonodban, vagy egyszerűen csak szeretnéd egy kicsit jobban személyre szabni a lakásod egy-egy területét, hogy szinte megelevenedjen rajta keresztül a személyiséged, akkor olvass tovább, ugyanis egy elképesztően zseni trendet mutatunk most neked!

1. Tapéta a könyvespolc mögött Ez a technika nemcsak vizuális érdekességet teremt, de egyben ideális hátteret is kínál a könyveknek és a különféle dekorációs elemeknek. A tapéta kiválasztása lehetőséget nyújt arra, hogy kifejezd az egyéni stílusodat és hangulatot teremts a térben. Emellett ez az egyszerű megoldás frissíti és felújítja a belső tereket, anélkül hogy nagyobb átalakításokat kellene végrehajtanod. Ezáltal a könyvespolcok nemcsak tárolóhelyként, hanem dekoratív elemként is szolgálnak, amelyek feldobják otthonod atmoszféráját.
Kattints a további képekért!

Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán színes és pozitív hangulatot árasztó lakásra vágysz!

Leadfotó: 123rf, forrás: homesandgardens.com

Oldalak

Home&Design
Utazás
Hetven éve, 1954. május 30-án történt Magyarország legsúlyosabb vízi tömegszerencsétlensége: Balatonfüreden 23 ember vesztette életét, amikor a gyermeknapon felborult a Pajtás gőzös. A tragédiát...
Sztárok
Csak ősszel tér vissza a színpadra a neves magyar énekesnő, Keresztes Ildikó. Az 59 éves híresség a Nők Lapjának árulta el, hogy nemrégiben daganatot találtak az agyában, s egy műtéten is átesett.
Sztárok
A legendás színész-rendező 40 év után új filmben szerepel: a Nemzeti Film Intézet támogatásával készülő A királytalálkozóban Szilézia idős fejedelmét formálja meg.