Utazás

Fémdetektorral járta a vidéket, hihetetlen, milyen kincsre bukkant a férfi

Élete legnagyobb felfedezését tette egy amatőr fémkereső Kelet-Angliában.

Megelevenedik a múlt

Az Arkeonews cikke szerint az amatőr fémkereső a kelet-angliai Wymondham falu közelében kutatott, amikor 12. századból származó ezüstpénzeket fedezett fel. A ritkaságszámba menő érmék közül hét darab István angol király uralkodásának idejéből származhat, aki Hódító Vilmos unokája volt. Az efféle ezüstpennyk tényleg nem mindennapiak, ezért felfedezésük kisebb szenzációnak számít.

Adrian Marsden, a Norfolki Történeti Környezeti Szolgálat numizmatikusa elmondta: a különleges leletek egy erszényben lapulhattak, a későbbi pénzeket ezektől függetlenül hagyhatták el.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Utazás
Sztárok
Nem titok, hogy rengetegen Krausz Gábor és Mikes Anna miatt nézték a Dancing with the Stars műsorát. A nézők beleélték magukat, hogy egy szappanopera elején járnak, és szurkoltak, hogy a pár...
Sztárok
Mielőtt hozzáment Károlyhoz, Kamilla nagyon konkrét figyelmeztetést kapott II. Erzsébettől, aki pontosan tudta, menyének mire kell számítania – ő azonban nem hallgatott a néhai uralkodóra.
Sztárok
Egyre nagyobb feltűnést kelt Liv Freundlich, aki lángvörös hajával és bájos vonásaival ma már inkább Julianne Moore ikernővérének, mintsem lánygyermekének tűnik.