Lifestyle

Még a kutatók sem ismerik az okát: egyszerre ijesztő és csodálatos, ami a halál beállta után az emberi aggyal történik

Az emberi test működése éppoly izgalmas misztérium, mint maga a halál.

Még a téma szakértőit is ámulatba ejti

Egy szakértő leleplezte: röviddel azután, hogy a halál ténye megállapítást nyert, különös folyamat megy végbe az emberi agyban - írja a LadBible. Olyasmiről van szó, amiről a különböző játékfilmek, na meg a populáris kultúra révén már van némi ismeretünk, de a jelenség mégis a tudomány tárgykörébe tartozik. Dr. Rahul Jandial idegsebész-neurobiológus kollégájával, Dr. Rangan Chatterjee-vel vesézte ki a témát Feel Better, Live More (Érezd jól magad, élj tovább) című podcastjában. "Az agy haldoklása egész egyszerűen rendkívüli, és a dolog mélyen hatott rám, hiszen a tudományos mérések szerint tényleg valami igazán drámai történik" - fogalmazott Jandial. De mi is az, ami elgondolkodtatja, sőt még csodálkozásra is készteti a tudósokat az emberi agy "végjátékával" kapcsolatosan? Lapozz, rögvest eláruljuk!

Jandial elmondta: az emberek többsége úgy gondol a halálra, mint a szív funkcióinak leállására, ami történetesen azt jelenti, hogy nem érkezik több elektromos jel a szívből. Vannak azonban olyan tudományos mérések, melyek élesen szembeállíthatók ezzel a közvélekedéssel.
Kattints a további képekért!

Aggasztó, hogy a 2024-es esetek száma máris meghaladta a tavalyi egész éves rekordot.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!
Lifestyle
Olvass tovább, hogy megtudd, milyen ágynemű anyagok biztosítják a nyugodt alvást a legmelegebb éjszakákon is.