Ez a 10 kutyafajta él a legtovább - közülük válassz, ha örök társat keresel

Ha neked is az a célod, hogy a kis kedvenced minél tovább éljen, az alábbi fajták közül válassz! Ők rendelkeznek ugyanis a leghosszabb várható élettartammal.

Bárcsak örökké élhetnének!

Az ember és a kutya barátsága ősidők óta fennáll, és ez az egyik legmélyebb kötődés az állatvilágban. Hűséges társak, akik feltétel nélküli szeretetet és támogatást nyújtanak gazdáiknak, jelenlétük pedig bizonyítottan javíthatja az ember lelki egészségét, segítve a stressz és a szorongás csökkentésében. Négylábú barátaink rendkívül érzékenyek gazdáik érzelmeire, és gyakran elsőként nyújtanak vigaszt egy nehéz napon. Hiába nagyrészt nonverbális, azaz nem szavakkal kimondott a kommunikáció ember és kutya között, mégis mély és megértő kapcsolatot eredményez.

A kutyák hűsége és lojalitása példaértékű, gyakran életüket is kockáztatják gazdáik védelme érdekében, így szinte minden kutyatulaj azt kívánja: bárcsak örökké élhetne kis kedvence. Míg erre sajnos továbbra sincs lehetőség, választhatunk olyan fajtát, akinek a várható élettartama akár a 20-30 évet is elérheti, így ha nem is egész életünkben, de egy nagyobb részében élvezhetjük társaságukat. A galériára kattintva mutatjuk a részleteket!

Lhasa Apso A Lhasa Apso fajta könnyen észrevehető hosszú szőrének, kis méretének és hangos, de csikorgó hangjának köszönhetően. Nagyon könnyű kiképezni őket, de hajlamosak gyanakodni az idegenekre, így méretük ellenére nagyszerű őrzőkutyák. Óvatos személyiségük segítette túlélni őket az évek során, és akár a 20. szülinapjukat is megélhetik.
Kattints a további képekért!

Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!

Leadfotó: Pexels

VIA

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!
Lifestyle
Olvass tovább, hogy megtudd, milyen ágynemű anyagok biztosítják a nyugodt alvást a legmelegebb éjszakákon is.