Ennyi mindennel helyettesíthető a mascarpone: ez a 4 legjobb alternatíva

A mascarpone egy olasz sajtféle, amit nemcsak krémes édességek, hanem sós ételek elkészítéséhez is be lehet vetni, éppen ezért szinte elengedhetetlen alapanyag a konyhában – viszont akkor sem kell kétségbe esni, ha pont nincs otthon belőle ideális mennyiség.

Több lehetőség van

A szarvasmarha eredetű tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, fehér színű, krémes mascarponét általában nem önmagában, saját ízéért fogyasztják, hanem más, édes vagy sós adalékokat hozzákeverve, hogy aztán főként desszertek alapanyagaként használják fel – világszerte ismertté egyébként a hazánkban is közkedvelt olasz finomság, a tiramisù tette, azonban a mascarpone ennél jóval többet is tud. Sokoldalúsága miatt szinte bármihez jól passzol: bátran lehet vele kísérletezni a konyhában, hiszen remek töltelék és fagylaltalap, és akár még zöldségek mellett is jól tud érvényesülni. De mi történik akkor, ha túl későn vesszük észre, hogy nincs otthon ebből a Jolly Joker alapanyagból? Galériánkban eláruljuk, mennyi mindennel lehet helyettesíteni!

Krémsajt A krémsajt a mascarpone legkiválóbb helyettesítője, mind állagát, mind ízét tekintve. Kevésbé zsíros, mint a mascarpone, de selymes, krémes állagú és enyhén savanykás ízű.
Kattints a további képekért!

Bár a tiramisù elsősorban az olasz gasztronómia egyik legnagyobb különlegessége, vitathatatlan, hogy hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvend. Cikkünkben most eláruljuk, mire érdemes figyelned, ha a lehető legjobban szeretnéd elkészíteni a közkedvelt desszertet!

Leadfotó: Unsplash

Forrás: mindmegette.hu

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...