Ázsiai vöröslencse leves- ha valami igazán pikáns, forró levesre vágytok
Egy könnyű, ám mégis laktató, pikáns leves...Kell ennél több?!
Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Ázsiai vöröslencse leves
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 tk thai vörös currypasta
- 1 szelet gyömbér
- 25 ek. olívaolaj
- 20 dkg vöröslencse
- 1,2 l zöldség alaplé
- 140 ml kókusztej
- 3 ek. vaj
- 4 fej gomba (csiperke/laska/shiitake/júdásfüle)
- só, bors
- koriander
- konzerv zöldborsó
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Kevés olajon és vajon megdinszteljük azokat, sózzuk, majd hozzáadjuk a currypasztát. Hozzáreszeljünk a gyömbért.
Amikor megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a lencsét, felöntjük alaplével és fedővel lefedjük. Félretesszük pihenni.
A friss gombákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a szárítottakat pedig felöntjük meleg vízzel, hogy "feléledjenek".
A laska gombákat egészben, a csiperkét felszeletelve kezdjük el egy kevés vajon megpirítani.
Amíg a gombák pirulnak, a levesalapot pépesre turmixoljuk. Felöntjük egy kevés alaplével és kókusztejjel, alaposan elkeverjük.
Ha a gombák szép pirosra pirultak, a levesre szedve tálalhatjuk is.