Ázsiai vöröslencse leves- ha valami igazán pikáns, forró levesre vágytok

Egy könnyű, ám mégis laktató, pikáns leves...Kell ennél több?!

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Ázsiai vöröslencse leves

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 tk thai vörös currypasta
  • 1 szelet gyömbér
  • 25 ek. olívaolaj
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1,2 l zöldség alaplé
  • 140 ml kókusztej
  • 3 ek. vaj
  • 4 fej gomba (csiperke/laska/shiitake/júdásfüle)
  • só, bors
  • koriander
  • konzerv zöldborsó

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Kevés olajon és vajon megdinszteljük azokat, sózzuk, majd hozzáadjuk a currypasztát. Hozzáreszeljünk a gyömbért.

Amikor megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a lencsét, felöntjük alaplével és fedővel lefedjük. Félretesszük pihenni.

A friss gombákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a szárítottakat pedig felöntjük meleg vízzel, hogy "feléledjenek".

A laska gombákat egészben, a csiperkét felszeletelve kezdjük el egy kevés vajon megpirítani.

Amíg a gombák pirulnak, a levesalapot pépesre turmixoljuk. Felöntjük egy kevés alaplével és kókusztejjel, alaposan elkeverjük.

Ha a gombák szép pirosra pirultak, a levesre szedve tálalhatjuk is.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!