Laktató, mégsem hizlal: darált húsos cukkinihajó, a tökéletes vasárnapi ebéd!

Ha szeretnéd megadni a módját a vasárnapi ebédnek, akkor mindenképp érdemes elkészítened ezt a fogást.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Darált húsos cukkinihajó

Töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 2 db nagy cukkini
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szőlőmagolaj
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 150 ml tejszín
  • 20 dkg paradicsompüré
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 kk oregánó
  • 15 dkg jázmin rizs
  • 3 dl víz

Elkészítés:

  1. A cukkinit félbevágjuk, a közepét egy kanál segítségével kivájjuk, és félretesszük.
  2. Egy kis fazékban 1 ek olajon a rizst megfuttatjuk, megsózzuk, felöntjük a vízzel, és kavargatás mellett hagyjuk felforrni. Amikor felforrt lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk párolódni.
  3. Felhevítünk egy serpenyőt, és az olajon lepirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre pirítjuk.
  4. Az átpirult húshoz hozzáadjuk a paradicsompürét, a bazsalikomot, az oregánót, és a kikanalazott cukkini darabokat.
  5. Felöntjük a tejszínnel, és a megfőtt rizst belekeverjük.
  6. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és a ragunkat a cukkinikba kanalazzuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  7. 180˙C-on 20-25 perc alatt megsütjük.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak