Baconos-sajtos házi chips box: a hétvége elengedhetetlen nassolnivalója, ami finomabb, mint a bolti verzió!

Ezt biztosan nem csak egyszer fogod elkészíteni.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Baconos-sajtos házi chips box

Baconos-sajtos chips

Hozzávalók:

Chips box:

  • 500 g burgonya
  • 100 g cheddar sajt
  • 4 szelet bacon
  • 1 l olaj

Egyéni hozzávalók:

  • ízlés szerint só, bors, jalapeno paprika, joghurt, lilahagyma

Elkészítés:

  1. A burgonyákat megpucoljuk és egy gyalu segítségével vékonyra szeleteljük.
  2. Többször átmossuk, majd egy tiszta konyharuhára szedjük, és egy másikkal leitatjuk róla az össze vizet.
  3. Közben olajat forrósítunk és több adagban kisütjük.
  4. Miután leitattuk a chipseket, szedjük egy tálba és még forrón megszórjuk a reszelt cheddarral, a pirított bacon kockákkal és a jalapeno paprikával.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2