Sztárok

Ritka pillanat: magyarul szólalt meg Ferenc pápa, szívmelengető szavak hagyták el a katolikus egyházfő száját

A vatikáni audienciateremben csütörtökön Ferenc pápa magyarul köszöntötte az ezerötszáz fős Magyar Nemzeti Zarándoklat tagjait.

"Isten, áldd meg a magyart!"

„Isten hozott” – köszöntötte Ferenc pápa magyarul a Magyar Nemzeti Zarándoklat tagjait csütörtökön – írja az MTI.

Ferenc pápa kijelentette, tavaly áprilisban „zarándokként, testvérként, barátként” látogatott Magyarországra, és apostoli útját „szívében hordozza hálával”.

Budapesten, a hidak és szentek városában, Európáért imádkoztunk a békéért, nem a háborúért, a reményteljes jövőért, amely bölcsőkkel és nem sírokkal, testvériséggel és nem falakkal van tele – hangoztatta az egyházfő. Azt is kérte, a magyarok az imádságban találják meg az erőt, elszántságot, hogy még a jelenlegi történelmi körülmények között is követhessék a szentek és a boldogok példáját.

Köszönetet mondott azért, hogy a magyarok nyitott szívvel fogadják be a háború elől menekülő ukrajnai menekülteket, valamint erőfeszítéseket tesznek a táradalom peremén élők integrálására.

Úgy vélte, hogy a „Jobb adni, mint kapni” magyar közmondás, melyet magyarul mondott, jól összefoglalja az evangéliumi tanítást.

"Isten, áldd meg a magyart!" – zárta beszédét magyarul a pápa, és a Szűzanya oltalmát kérte a magyarságra.

Ezután kerekesszékkel körbejárta az audienciatermet majdnem egyenként köszöntve a résztvevőket. A több ezer fős audienciaterem közel felét töltötték meg a magyar zarándokok.

A „háború őrültségének legyőzését” sürgette Ferenc pápa, aki 2013. március 13-án történt pápává választása tizenegyedik évfordulóját ünnepelte szerdán – írja az MTI.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A kávézás után megmaradt zacc sokak számára egyszerű hulladék, pedig valójában rengeteg dologra használható fel.
Sztárok
Köztudomású, hogy Harry még ma is szívélyes kapcsolatot ápol sógornőjével, a jelenleg súlyos rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnével. Sussex hercege most - váratlanul - beszélgetést kezdeményezett...
Utazás
Földrajzi képrejtvény-sorozatunk következő felvonásában magunk mögött hagyjuk Európát, és célba veszünk egy távoli földrészt! Tarts velünk!