Apró, barna foltok az arcon - Így kezelheted az egyik leggyakoribb bőrproblémát, a hiperpigmentációt

A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos foltok ellen és sokat tehetsz azért is, hogy megelőzd a problémát.

Figyelj az intő jelekre!

A bőrünk állapota nem csupán egy fizikai jelenség, hanem egyfajta kommunikációs csatorna is számunkra. A pattanásoktól az irritációig, minden apró változás, amit észlelünk rajta, valójában üzeneteket hordoz. A hiperpigmentáció, azaz a bőr sötétebb foltokkal való túlzott pigmentálódása is egy ilyen jelzés, amely általában a melanin túltermelődésre utal és különböző formákban jelenhet meg az arcon, mint például szeplők, májfoltok, vagy éppen pattanások után maradt hegek. A bőrgyógyászok általában rendszeresen találkoznak vele, és számos hatékony kezelési lehetőséget kínálnak az érintettek számára. Ha kíváncsi vagy, mit érdemes kipróbálnod rá és mitől kellene minél inkább távol tartanod magad, ha szeretnéd elkerülni a hiperpigmentációt, olvass tovább!

Állapítsd meg a hiperpigmentáció típusát! A szakértők szerint az első és egyik legfontosabb lépés, hogy megállapítsuk, pontosan milyen típusú hiperpigmentációval is küzdünk. A fő típusok közé tartozik a melasma, a poszt-inflammációs hiperpigmentáció és a napfény okozta hiperpigmentáció. Bár minden típusú hiperpigmentáció kezelhető, az okok fontosak, mert mind a megelőző intézkedéseket, mind a hatékony kezeléseket könnyebben találhatjuk meg.
Kattints a további képekért!

Az ezerféle bőrápolási csodaszer közül olykor igencsak nehéz feladat lehet megtalálni a valóban hatékony összetevőket, akadnak viszont olyanok is köztük, melyek óriási népszerűségük ellenére nem biztos, hogy minden esetben hatékonyak.

Leadfotó: 123rf, forrás: whowhatwear.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A modern technikának köszönhetően ma már elegendő egy gombnyomás, és máris a kívánt hőmérsékletűre varázsolhatjuk a szobánkat. De miért kellene elfeledkeznünk a légkondicionálás ősi, természetes...
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.