Miért nem eszünk pulykatojást csirketojás helyett, valóban mérgező?

Persze először felmerül a nagy kérdés, hogy a pulykatojás egyáltalán ehető-e, és le lehetne-e cserélni a csirketojásokat pulykára?

A húsát elfogyasztjuk, de a tojását nem találjuk meg a szupermarketekben

A tojás minden nemzet kultúrájában kiemelkedő jelentőséggel bír, a termékenységet, a megújuló életet szimbolizálja. Persze a legtöbbször az asztalon szokta végezni ételként.

Magyarországon is hatalmas gasztronómiai kultúrája van a tojásnak. Imádjuk omlettként reggelire, de a főtt változata elengedhetetlen a rakott krumplihoz, és hát akkor is előkerül, ha rántott húst akarunk készíteni.

A csirketojás a sztár, de mi a helyzet a pulykával, aminek a húsát is szeretjük? A galériánkban megmutatjuk, miért nem találod meg ezt a boltok polcain!

Először tisztázzuk, hogy a pulykatojás egyáltalán nem mérgező. Ha valamikor hozzá tudunk jutni, akkor nyugodtan elfogyaszthatjuk.
Kattints a további képekért!

A listán rajta vannak az agyoncukrozott gabonafélék, de sok más termék is, amit alapból imádunk. Megmutatjuk, hogyan nem kellene étkezned a nap kezdetekor.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
A 2007-ben elhunyt magyar színészkiválóság, Szakácsi Sándor nemzedéke egyik legfényesebben ragyogó csillaga volt. Merengő, önmarcangoló alkatnak tartották, akivel sokszor nehéz volt szót érteni,...
Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.